HAON - Sport - DVSC kézi

2017.08.10. 18:35

DVSC-TVP: Erős háttér és előremutató újítások

Debrecen - A világ legerősebb bajnokságában kell helytállnia az átalakult debreceni hölgykoszorúnak.

Debrecen - A világ legerősebb bajnokságában kell helytállnia az átalakult debreceni hölgykoszorúnak.

A játékosokat bemutató júliusi sajtótájékoztató után a DVSC-TVP megtartotta szezonnyitó média eseményét, ahol főként a klub hátteréről, újításairól s a jövőképről beszéltek az illetékesek. Ábrók Zsolt, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője elsőként a Lokit immár ötödik éve névadó szponzorként támogató Czibere Attilának mondott köszönetet. Ezt követően a Loki vezetője bemutatta az új támogatókat, akik a korábbi szponzorokkal kiegészülve „cégre szabott” új DVSC-mezt vettek át a klubvezetőtől.

A DVSC-TVP-t irányító vezető a Napló kérdéseire is válaszolt. – Nagyságrendileg ugyanolyan költségvetéssel vágunk neki az idénynek, mint tavaly, ez a büdzsé a magyar bajnokságban a 7. legnagyobb. Mindig „puffogtatjuk” azt a tézist, hogy a honi küzdelemsorozat a világ legerősebb pontvadászata, de ez valóban így van. A Győr, a Ferencváros, az Érd és a Siófok kiemelkedik a mezőnyből, BL-szintű kerettel rendelkeznek mindannyian, míg az utánuk következő csapatok, a Debrecen, a Vác, a Dunaújváros, a Kisvárda és a Fehérvár szinte azonos játékerőt képvisel. Ha minden klappol, akkor a szezon végén lehetünk ötödikek, ám ha balszerencsésen alakulnak a dolgok, akkor jócskán elmaradhatunk ettől a pozíciótól. Biztos vagyok benne, hogy az idei játékosállományunk erősebb a tavalyinál, ezért bízom a lányokban! Célkitűzésünk, hogy helytálljunk valamennyi fronton, ahol elindulunk, azaz a bajnokságban, a Magyar Kupában és a nemzetközi porondon is. A klubvezetés elvárása, hogy a szezon végén kiharcoljuk a jövő évi nemzetközi szereplést.

Megújuló Hódos

Papp László Debrecen polgármestere kiemelte, példaértékű az a munka, ami a Loki kézilabdacsapatánál folyik. – Az önkormányzatnak, mint a legnagyobb tulajdonosnak különösen fontos, hogy a csapat körül egyre több a támogató. Amióta átvettük a Lokit, a segítők száma egyre bővült, s ma már elmondhatjuk, hogy erős üzleti kör áll a DVSC-TVP mögött. Fontosnak tartom egy egyesület életében, hogy a klubvezetés összhangban legyen a támogatókkal, s ez a tétel itt működik. A város számára a női kézilabda az egyik legfontosabb sportág, a csapat pedig a világ talán legerősebb bajnokságában teljesít jól – fogalmazott a cívisváros első embere, aki beszélt még a Hódos Imre-sportcsarnok háromlépcsős felújításáról.

Fotó: Derencsényi István

Az első ütemben „vizuális tuningot” hajtanak végre a létesítményben, lecserélik a nézőtéri üléseket, piros-fehér színben pompáznak majd a lelátók, illetve felújítják a vizes blokkokat. Ezt követően a küzdőtér két végén levő karzat összekötésével létrehozott ötszáz plusz ülőhely kialakítása a második, míg a létesítmény külső felújítása a harmadik lépcsőfok. A tervek szerint mindez három év alatt, 900 millió forintból készül el, TAO-s támogatás bevonásával.

Bérletek hamarosan

A DVSC ügyvezetője a folytatásban egy újításról is beszámolt, a sportághoz és a csapathoz köthető utcai ruházatot, azaz streetwear márkát hoztak létre, melyet nem csak kézilabdázóknak, hanem a sportág rajongóinak is szánnak. A kollekció ősztől a klub webshopján keresztül lesz megvásárolható. Fontos tudnivaló, hogy a bérletárusítás augusztus 21-én hétfőn kezdődik, és szeptember 14-ig tart.

Jubileumok szezonja

Ábrók Zsolt elmondta, hogy a DVSC-TVP következő idénye a jubileumok jegyében is telik, ugyanis 2017 október 4-én lesz 30 esztendeje, hogy a Komáromi Ákos-féle Loki bajnokságot nyert. Jövő tavasszal pedig azt ünnepelhetjük, hogy 70 éve, azaz 1948 május elsején megalakult a női kézilabdaklub, ami eleinte Debreceni Törekvés, majd Debreceni Lokomotív néven lépett pályára. A dupla jubileumi szezonban egy régi Debreczeni Vasutas Sport Club kitűzőt újragondolva speciális címerrel a mezén játszanak a DVSC-TVP csapatai. (A speciális címer csak a mezekre került fel, a csapat többi felszerelésén a hagyományos DVSC-logó szerepel.)

HBN-BN


[related-post post_id="2566111"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!