HAON - Sport - DEAC

2019.01.22. 17:04

A világ legjobbjai ellen debütálhat

Debrecen - A DEAC futsalosa, Kondás Kristóf először kapott meghívót a válogatottba; a spanyolok ellen készül.

Debrecen - A DEAC futsalosa, Kondás Kristóf először kapott meghívót a válogatottba; a spanyolok ellen készül.

Nagy lehetőség kapujában áll a Debreceni EAC NB I-es futsalcsapatának játékosa, Kondás Kristóf. A korábbi Loki-tréner fia meghívót kapott Turzó József szövetségi kapitánytól, és a Spanyolország elleni két összecsapásra készülhet társaival együtt.

– Természetesen én is szerettem volna címeres mezt húzni valamikor, de arra nem számítottam, hogy ez éppen most jön el. Nagy örömmel tölt el, és óriási megtiszteltetésnek érzem. Hálás vagyok érte a családomnak, a klubomnak, a játékostársaimnak és az edzőmnek – nyilatkozta a Naplónak Kristóf. – Az már csak hab a tortán, hogy a világ legjobb csapata ellen fogunk játszani, emiatt van is bennem némi egészséges izgalom. Bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a feladatot, és eredményesen zárjuk majd a túrát – fogalmazott a sportoló.

Két mérkőzés lesz

A válogatott tagjai szombaton találkoznak az MLSZ-székházban, és délelőtt, illetve délután is edzenek a játékosok. A vasárnapi tréning után indul a gárda Bécsbe, onnan elrepül Zürichbe, majd Sevillába, hogy végül megérkezzen Córdobába, az edzőtáborba és a meccsek helyszínére. A két válogatott dupla mérkőzésen, 29-én és 30-án is összecsap egymással.

Az akkor a Lokiban futballozó Kondás négy évvel ezelőtt kezdett el a nagypályás foci mellett futsalozni Nyírgyulajon, Lovas Norbert kezei alatt. Később Turzó József a csapatába invitálta, és azóta is jó viszonyt ápol a kapitánnyal. – Szakmailag és emberileg is felnézek rá, remekül érti a dolgát a szakmájában. Bízom benne, hogy sikeresen fog működni a közös munka köztünk – mondta a DEAC-os, akiről kijelenthető, hogy kiteljesedett a teremfociban. – Nem bántam meg, hogy váltottam, nagypályán nem éreztem magam előtt annyi lehetőséget, ezért is váltottam futsalra. Jól sikerült az elmúlt évem, és remélem, még sok szép siker előtt állok a futsalosok között!

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!