HAON - Sport - DEAC

2018.01.25. 11:22

Visszatérne a győzelem útjára a DEAC

Debrecen - A debreceniek a siker reményében utaznak el Jászberénybe.

Debrecen - A debreceniek a siker reményében utaznak el Jászberénybe.

A Jászberény vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapa az NB I A csoportjának 17. fordulójában. A pénteken 19 órakor kezdődő találkozó mindkét csapat számára fontos lesz, hiszen az egymás elleni eredmény az alapszakasz végelszámolásánál kulcsfontosságú lehet.

Bizonyítani akarnak

A DEAC jelenleg 6 győzelemmel és 10 vereséggel a 11. helyen áll a tabellán, míg pénteki ellenfelük 4-12-es mérleggel, egy pozícióval hátrébb tanyázik. A JKSE csapnivalóan kezdte a szezont, hiszen első tizenegy összecsapásából tízet elvesztett, ám az utóbbi időben mutatott ígéretes játékának köszönhetően elmozdult a sereghajtó pozícióból. Ősszel a két csapat meccsén 73–62-es debreceni győzelem született, ám azóta mindkét gárda háza táján voltak változások.

– Teljesen más mérkőzésre számítok, hiszen azóta több légióscsere is történt náluk, és mi sem ugyanabban a felállásban vagyunk már. Azon a mérkőzésen uraltuk a palánk alatti területet, de mivel változott a Jászberény és a mi csapatunk szerkezete is, kétlem, hogy hasonló forgatókönyv szerint zajlana a meccs. A lepattanózás és a védekezés természetesen kulcsfontosságú lesz most is, de a legfőbb, hogy jó értelemben véve agresszívan és motiváltan menjünk fel a pályára – mondta az összecsapásról Velkey János.

Hazai pályán a JKSE ötvenszázalékos mérleggel büszkélkedhet, a mezőny második feléhez tartozó gárdákat legyőzték, de az élcsapatoknak is okoztak kellemetlen perceket. A DEAC-ot sem kell félteni otthonától távol, hiszen Berényi Sándor tanítványai – újonc csapattól szokatlan módon – már három győzelmet is begyűjtöttek.

A következő két meccs nagyon fontos számunkra, szeretnénk visszatérni a győzelem útjára. A csapaton belüli hangulattal nincs probléma, de nagyon jót tenne már nekünk egy győzelem, ami erőt és önbizalmat adna a továbbiakhoz."

– A célunk továbbra is az, hogy bekerüljünk a középházba, és így a bajnokság végén már ne kelljen foglalkoznunk a bennmaradás kérdésével – jelezte vélekedését a tehetséges hátvéd.

A jászságiaktól négy mérkőzés után távozó Keron DeShields debreceni szereplése is érdekesnek ígérkezik, hiszen finoman szólva sem a legnagyobb barátságban váltak el Nikola Lazic vezetőedzővel.

– Az Albacomp ellen még érződött rajta, hogy keresi önmagát, három hónap kihagyás után nem egyszerű visszatérni. Az edzéseken jól dolgozik, és a pályán kívül is nagyon szimpatikus srác, remélem, hamar beépül a csapatunkba. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg akarja majd mutatni, de ezzel mindannyian így vagyunk. A nyomás rajtuk van, hiszen ők egy vereséggel akár visszacsúszhatnak az utolsó pozícióba is, de mi is átérezzük a mérkőzés súlyát, nyerni megyünk Jászberénybe – zárta szavait Velkey.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!