HAON - Sport - DEAC

2017.08.19. 14:45

Visszavághat a fiaskóért a DEAC a Füzesgyarmatnak

Debrecen - Csörgő Krisztián elárulta, a gyorsaságuk nyerő fegyver lehet a soron következő ütközeten.

Debrecen - Csörgő Krisztián elárulta, a gyorsaságuk nyerő fegyver lehet a soron következő ütközeten.

A DEAC a Füzesgyarmat otthonában lép pályára az NB III második fordulójában, a meccs szombaton 17.30-kor kezdődik. Az újonc cívisvárosi együttes a Tállya elleni 1–1-es döntetlennel nyitotta a szezont, míg a gyarmatiak a Cigánddal szemben maradtak alul 4–2-re.

Rutin kontra fiatalság

– Nagyon izgatottan vártuk a bajnokság rajtját – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Csörgő Krisztián. – A tállyaiak próbálkoztak kezdeményezően fellépni, mi a kontrákra rendezkedtünk be. A gyors ellencsapásokkal többször zavarba tudtuk hozni az ellenfelet, ám a lehetőségeinket nem tudtuk értékesíteni. A második félidőben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, de szerencsére sikerült ega­lizálnunk. Rengeteg néző kilátogatott a bajnokira, ez is nagyon motiválóan hatott a gárdára – elevenítette fel a múlt heti találkozót a 23 esztendős játékos, majd rátért a következő erőpróbára.

– A nyáron felkészülési mérkőzést vívtunk a Füzesgyarmattal. Ugyan 4–2-es vereséget szenvedtünk, de akkor az alapozás közepén jártunk. Az első játékrészben egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, majd a szünetben sort cseréltünk. Ellenfelünk keretét elsősorban tapasztalt labdarúgók alkotják, míg nálunk főleg fiatalok jutnak szerephez. Szerintem ebből profitálhatunk, már a tesztmeccsen azt éreztem, a hajrára elfáradt az ellenfelünk. Valószínűleg a gyengébb rajt miatt a három pont megszerzése lebeg a Békés megyeiek szeme előtt, de mi sem feltartott kézzel lépünk pályára, bízunk a győzelemben – szögezte le a hajdúsági alakulat kilencese.

Mázlis jelenet

Csörgő idénybeli első góljára nem kellett sokat várni, hiszen már az első játéknapon beköszönt. Persze ezt nem lehet meglepetésnek nevezni, főleg az előző idényben nyújtott produkcióját figyelembe véve, hiszen a feljutásból huszonöt találattal vette ki a részét.

– Kis szerencsém is volt a gólnál, mivel a ballábas lövésem az ellenfél egyik védőjén megpattant. A legfontosabbnak a csapat sikeres szereplését tartom, de ha legalább tízszer be tudnám venni az ellenfelek kapuját, már nem leszek elégedetlen – hangsúlyozta Csörgő.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!