National Instruments

2019.12.12. 10:59

Népszerű az NI „nemzetközi pénzügyi menedzsment” kurzusa

Az ipar és a felsőoktatás együttműködésének gyümölcsöző példájaként az amerikai National Instruments (NI) debreceni leányvállalata és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén tavasszal együttműködési szerződést kötött egy közös, duális képzés indításáról, illetve egy kihelyezett Nemzetközi Számviteli Tanszék megalapításáról.

A „Nemzetközi pénzügyi menedzsment” kurzusra harminc közgazdász hallgató jelentkezett, és a diákok körében rövid idő alatt népszerűvé vált a tanfolyam a visszajelzések alapján. Az interaktív és gyakorlatorientált órákat az NI Pénzügy területén dolgozó munkatársak tartották, mely alkalmakon a pénzügyi karrier során felmerülő valós kihívásokra és feladatokra választ adó, rendkívül széles körben alkalmazható gyakorlati tudás átadására törekedtek. A kurzus záróeseményén – amelyet az NI Hungary Kft. új „D” épületében tartottak meg december 9-én – a hallgatók saját prezentációkkal adtak számot tudásukról.

Ennek a kurzusnak a sikere is azt támasztotta alá, hogy érdemes gyakorlatközpontú, a digitális eszközökre is támaszkodó képzéseket szervezni az egyetemi hallgatók számára – hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Ábrahám László. Az NI Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, hogy kiemelt érdeklődésre számított a közgazdász hallgatók számára indított duális képzéssel kapcsolatban, mert a szeptembertől meghirdetett kurzus naprakész, az iparban is azonnal alkalmazható pénzügyi ismeretekkel ruházta fel a hallgatókat. Ezek az elvárások teljesültek, mutatott rá a cégvezető. Reményét fejezte ki, hogy ez az együttműködés is hozzájárul ahhoz, hogy a tanulmányok befejezését követően az idegen nyelveket beszélő, friss pályakezdő közgazdászok azonnal munkába állhatnak.

Amikor hétről-hétre kijártunk órát tartani az egyetemre, valami olyasmibe vágtuk a munkatársaimmal a fejszénket, amit eddig még nem csináltunk” – mutatott rá Diószegi Zsófia, az NI Hungary Kft. a Globális Gyártási terület Pénzügyi Igazgatója. A szakember, aki egyúttal a kihelyezett Nemzetközi Számviteli Tanszéket is vezeti, elmondta, hogy a kurzus során három szempontot kiemelten kezeltek. Először is, hogy az órák minél érdekesebbek legyenek, másodszor, hogy a forma azért ne menjen a tartalom rovására, harmadszor, hogy a hallgatók minél jobban megértsék az NI pénzügyi szervezetét. A szakember arra biztatta a résztvevőket, hogy mondják el véleményüket a félév közös munkájáról, mert akkor lehet jobbá tenni egy szervezetet, ha őszinték a visszajelzések.

A tervek szerin a következő félévben ismét meghirdetik a nagy népszerűségnek örvendő kurzust a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!