Nemsokára befejeződnek a Continental munkálatai

2019.05.21. 10:20

Nemsokára befejeződnek a Continental munkálatai

A tervek szerint 2020-ra elkészül a Déli Ipari park okosgyára, ami közel 450 új munkahelyet fog teremteni.

Fotó: Kiss Annamarie

Jelenleg az összes talajmunka lezárult, már csak az előregyártott szerkezet építését végzik a szakemberek. Az építkezés hamarosan eléri a tetőpontját. Az első gyártósor létesítésére valószínűleg 2020 negyedévének elején kerül sor, a sorozatgyártás a tervek szerint pedig 2020 harmadik negyedévében kezdődik meg.

„Zöldgyár”

Egyedi tervezéssel és okos megoldásokkal épül a gyár, az építkezés szakaszai és az egész építmény LEED Arany fokozatú minősítés szerint készül. – Fontos a környezetvédelem, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetünk az energiafogyasztásra és a zöldenergia használatára, valamint a jövő célkitűzése a zéró emisszió – tudtuk meg Martin Kurka-tól, aki a Debrecen Greenfield Projektvezetője.

Mérdföldkő a városnak

A Continental építésének bejelentése kiemelkedően fontos mérföldkő a város gazdasági életében, hiszen a vállalat az egyik legnagyobb és leginnovatívabb ipari szereplő Debrecenben és a Déli Ipari Park területén. – Tavaly februárban jelentettük be, hogy a kialakítás alatt álló déli ipari parkban építjük fel a legújabb magyarországi gyárunkat. A 60 országban több mint 245 ezer embert foglalkoztató Continental gyárában 450 új munkahelyet teremtünk majd – mondta Lukas Juranek, a Continental Powertrain Hungary Kft. ügyvezetője. – Az oktatás területén szintén kiváló az együttműködés a Continental részéről a Debreceni Szakképzési Centrummal és a Debreceni Egyetemmel. Meglátásom szerint a dinamikusan fejlődő gazdasági környezet, infrastruktúra, oktatás mellett ez a támogató közeg, környezet tette a Continental számára, és teszi a befektetők számára vonzó célponttá Debrecen városát – tette hozzá Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Jelenleg már közel 50 dolgozóval büszkélkedhet a vállalat, de a toborzás nem áll meg. A 2019-es nyitott állások már megtalálhatóak a Continental karrieroldalán.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!