HAON - PR cikk

2018.11.08. 11:58

Egy debreceni MMA edző sikertörténete

<strong>"<em>Őrizd meg a fehéröves mentalitást!</em>" Beszélgetés Szögyényi László többszörös Profi MMA Kupa győztes és Grappling magyar bajnokkal. </strong>

"Őrizd meg a fehéröves mentalitást!" Beszélgetés Szögyényi László többszörös Profi MMA Kupa győztes és Grappling magyar bajnokkal. 

- Aki jártas a magyar MMA és Grappling világában már biztos találkozott a neveddel. Aki viszont nem ismerne, kérlek mutatkozz be nekik.

SZ.L.: - Szögyényi László vagyok a debreceni Ronin Fight Academy alapítója és vezetője. Többszörös Profi MMA Kupa győztes és Grappling magyar bajnok.

- Hogyan kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?

SZ.L.: - Szamosszegről, az ország keleti csücskében fekvő kis községből jöttem. Elég zűrös társaságban nőttem fel, ezért a bunyó nekünk nemcsak sport volt, hanem a mindennapok része is. Szóval, nem voltunk valami jó gyerekek!

- Jelenleg te vezeted a város egyik legjobban menő küzdősport klubját. Hogyan jött ez az egész?

SZ.L.: 18 évesen költöztem Debrecenbe és itt látogattam el az első MMA edzésemre is. Fél év elteltével már profi gála mérkőzéseken vettem részt. Rövid időn belül felkerültem a magyar MMA térképére és a legnagyobb rendezvényeken szerepeltem. Néhány év múlva külföldön is sikerült győznöm egy helyi, kedvenc MMA-s ellen. Bunyóztam továbbá még Dániában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában.

- Miért alapítottad a klubot?

SZ.L.: - Úgy vettem észre, hogy annak idején, versenyzőként mindig az szabott gátat a fejlődésemnek, hogy az edzők nagy hányada - persze tisztelet a kivételnek -, nem hajlandó az együttműködésre. Nem engedik az embereket más klubokkal együtt dolgozni. Legtöbbször személyes sértettség vagy anyagi kapzsiság miatt. Megfogadtam, én nem leszek ilyen és mindig a tanítványaim érdekeit fogom szem előtt tartani.

- Honnan jött ez a különleges Ronin elnevezés?

SZ.L.: - A Ronin jelentése, gazdátlan szamuráj. Azért éppen ez lett a nevünk, mert én nem kötöm meg az ide járó embereket, sőt örülök neki, ha máshonnan származó tapasztalataikat megosztják velem. Mindenkitől lehet valami  újat tanulni. Ahogy egy UFC bajnok mondta: "Őrizd meg a fehéröves mentalitást!". Szerintem ezért gyönyörű ez a sport.

- Mik a jövőbeli terveid?

Sz.L.: - Szeretném összehozni a környék küzdősport klubjait, hogy egymást segítve tudjunk fejlődni. Örömmel mondhatom, egész jól haladok. Eddig már 5-6 klubbal sikerült közös edzéseket szervezni és ezek mára rendszeressé váltak. Nagy álmom, hogy a jövőben együtt, egy szín alatt tudjunk indulni világversenyeken is, mint debreceni küzdősport klubok.

- Mire vagy a legbüszkébb, mint edző?

SZ.L.: Az MMA karrierem gyorsan ívelt felfelé, sok sikert értem el, mégis a tanítványaimra és a közösen felépített csapatra vagyok a legbüszkébb. Rövid idő alatt sikerült országos hírű klubbá nőnünk és mára ott tartunk, hogy a város egyik legjobban felszerelt küzdősport termével rendelkezünk. Számos kiváló K1, MMA és Grappling harcost sikerült kinevelnem, a tanítványaimnak és a szponzoraimnak köszönhetően.

- Hogyan tudnád összefoglalni a sportklub filozófiáját, ha egy mondatban kellene kifejezned?

SZ.L.: - Ez egyszerű: Mert a Ronin ti vagytok!

- Köszönöm Laci, hogy segítettél bepillantást nyernem az MMA világába és ezzel a saját életedbe is. További sok sikert ebben a kemény sportban és kívánom, hogy váljon valóra minden álmod.

Elérhetőség:

Cím: 4032 Debrecen, Menyhárt József tér 1

Az edzések ideje és helye: http://roninfightacademy.hu/orarend/

 

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!