HAON - PR cikk

2017.03.09. 13:23

Vezető konzorciumi projektet menedzsel az Európa Terv

<strong>Hatékony összefogásban valósul meg egy nagy értékű, országos konzorciumi fejlesztés. Az <em>„Üzemmérettől független komplex precíziós szaktanácsadási rendszer kialakítása” </em>című projekt kapcsán az Európa Terv Kft. ügyvezetője, Lakatos Tibor vázolja fel, melyek lehetnek egy hatékony projekt összetevői a következő időszakban.</strong>

Hatékony összefogásban valósul meg egy nagy értékű, országos konzorciumi fejlesztés. Az „Üzemmérettől független komplex precíziós szaktanácsadási rendszer kialakítása” című projekt kapcsán az Európa Terv Kft. ügyvezetője, Lakatos Tibor vázolja fel, melyek lehetnek egy hatékony projekt összetevői a következő időszakban.

„Fontos eljuttatnunk a kkv-szektor (kis-és középvállalkozási – a szerk.) résztvevőihez néhány olyan alapvető ismeretet, amely a Széchenyi 2020-as fejlesztésekben, tehát a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban megkönnyítheti a pályázni szándékozó vállalkozások helyzetét” – vázolja Lakatos Tibor fejlesztési szakember.

„Több területen is azt láthatjuk, hogy a pályázati felhívások együttműködésre sarkallják a pályázókat. Kiváló példa erre az az agrárvonatkozású pályázat, amelynek épp múlt pénteken tartották nyitórendezvényét Debrecenben. Ebben a kétmilliárdos nagyságrendű fejlesztésben 1,2 milliárd forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatás is szerepel.  Egyébként a támogatások a jövőben több esetben, mint ahogy jelen példában is, nem egy piaci szereplőhöz, hanem konzorciumokhoz is kerülhetnek majd. Példaértékű a KITE Zrt. konzorciumi vezetésével megvalósuló projekt, amelyben többek között a Debreceni Egyetem és a Balogh-Farm Tépe Kft. is részt vállal. Azt láthatjuk tehát, hogy a gazdaságfejlesztés és az innováció jegyében a felhívások együttműködésre sarkallják a különböző profilú piaci szereplőket, jelen esetben egy nagyvállalatot, egy kkv-szereplőt és egyetemet. Érdemes azt is tudni, hogy számos pályázati felhívásban lehetséges lesz a kedvezményes hitelek bevonása is.”

A KITE Zrt. projektje egy hatékonyabb és gazdaságosabb precíziós gazdálkodási rendszer kidolgozását célozza meg. A mintegy 1,2 milliárd forintnyi támogatásban részesített pályázatot az Európa Terv Kft. készítette, és a projektmenedzsmenti feladatokat is a cég látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!