HAON - PR cikk

2016.04.07. 09:39

Indulnak a lakossági napelemes pályázatok

<p style="text-align: justify"><strong>2016. július 1-jétől adhatók be a családi házak számára kiírt kombinált pályázatok. A napelemes, napkollektoros, kazáncserés, nyílászáró cserés, hőszigeteléses pályázatok kiváló lehetőséget biztosítanak az épületek korszerűsítésére. Az 5 milliárd Ft keretösszegű pályázatra hatalmas érdeklődés várható, ezért érdemes időben cselekedni.</strong></p>

2016. július 1-jétől adhatók be a családi házak számára kiírt kombinált pályázatok. A napelemes, napkollektoros, kazáncserés, nyílászáró cserés, hőszigeteléses pályázatok kiváló lehetőséget biztosítanak az épületek korszerűsítésére. Az 5 milliárd Ft keretösszegű pályázatra hatalmas érdeklődés várható, ezért érdemes időben cselekedni.

A pályázat részletei:

A pályázat 2016. július 1-jétől adható be, így addigra célszerű minden dokumentummal elkészülni, ugyanis a mindössze 5 milliárd Ft értékű keret várhatóan nagyon hamar kimerül. A pályázat sajátossága, hogy energetikai felmérést kell végezni a jelenlegi állapotról és a tervezett állapotról is, amelyet kizárólag a kamarai névjegyzékben szereplő energetikus végezhet el. A pályázat célja a minél nagyobb energetikai osztályugrás, ezért célszerű egyszerre minél több energiafelhasználást csökkentő beruházást elvégezni.

A pályázat 40 %-os támogatási intenzitással rendelkezik és 2,5 millió Ft támogatás kapható épületenként. A pályázat legfőbb kritériuma, hogy kizárólag 1996 előtt épült épületek tulajdonosai pályázhatnak.

A pályázat lehetőséget biztosít hálózatra tápláló napelemes rendszerek telepítésére, napkollektoros rendszerek telepítésére, kazánok cseréjére, nyílászárók cseréjére és hőszigetelésre.

A Megújuló Energiapark Kutatóközpont Kft. rendelkezik kamarai névjegyzékben szereplő energetikussal, 11 éves pályázatírói tapasztalattal, és több mint 380 referenciamunkával, ezért tanácsoljuk Önnek, hogy keressen fel bennünket és számoljunk együtt, hogy mi lenne az Ön számára az ideális beruházás, amelynek segítségével a legkisebb pénzbefektetéssel a legnagyobb megtakarítás érhető el.

Amennyiben az Ön épülete nem felelne meg a pályázat kritériumainak, úgy kérjük, olvassa el az alábbi számításokat is, ugyanis már pályázat nélkül is megtérülő beruházások a napelemes és napkollektoros rendszerek:

 

Napelemes rendszer

Egy családi ház, vagy egy kisvállalkozás áramszükségletét 3-4 kW napelemes rendszer segítségével teljesen fedezni lehet. Az E.On-nak törvényi kötelessége az 50 kW alatti rendszerek által megtermelt áramot átvennie és a meglévő villanyórát oda-vissza mérősre lecserélnie. Ebből következően egy napelemes rendszerbe való befektetés alacsony kockázatúnak tekinthető, hiszen a napelemgyárak 25 év teljesítménygaranciát vállalnak a termékeikre, és a rendszer telepítésével akár A energiaosztály is elérhető az épületünkre, amely révén jelentősen növelhetjük annak értékét, mindamellett, hogy a fenntartási költségeket lecsökkentettük.

 

Milyen napelemtípust válasszunk?

Jöjjön el hozzánk, és nézze meg működés közben a különféle napelemes rendszereket, a Megújuló Energiapark Kutatóközpontban ugyanis 6 különböző típusú napelemes rendszer látható működés közben. Szakembereink pedig készséggel állnak a rendelkezésükre, hogy kiválasszuk az ideális napelemtípust. A lényeg, hogy mindenképpen az Európai Unió területén gyártott napelemet válasszunk, ellenkező esetben ugyanis nem fogjuk tudni érvényesíteni esetleges garanciális igényünket.

 

Jöjjön néhány meggyőző szám:

A rendszerárakat kompletten számoltuk, felszereléssel, E.On ügyintézéssel együtt, rejtett költségek nélkül. A rendszerek éves termelésénél az Európai Unió által elfogadott PVGIS számítást alkalmaztuk Debrecenre vonatkoztatva. Az éves megtakarítást a jelenlegi áramátvételi árral kalkuláltuk, azaz azzal számoltunk, hogy ezt az összeget megtakarítjuk. A rendszerárakat nettó értékben adtuk meg, azaz olyan kisvállalkozásokra érvényesek, amelyek ÁFA levonási joggal rendelkeznek, magánszemélyek esetében azonban az ÁFÁ-val megnövelt értéket kell figyelembe venni. A rendszerek hozama kisvállalkozások esetében 19,1 %, míg magánszemélyek esetében 9,38 % a 3 kW-os rendszer esetében, míg a 4 kW-os rendszer esetében 21,0 % kisvállalkozások esetén, illetve 9,53 % magánszemélyek esetében. Mind a négy érték messze jobb, mint akármilyen banki befektetés.

 

Napkollektoros rendszer

A napkollektoros rendszerek esetében leginkább a használati melegvízigényt célszerű kiváltani, ott is a legalább 4 tagú családok esetében. A rendszert célszerű úgy méretezni, hogy kora tavasztól késő őszig teljesen kiváltsa a meglévő meleg vizet adó rendszert, így 75 %-os kiváltási aránnyal számolhatunk. A napkollektoros rendszerek esetében is számos választási lehetőségünk van, lehet síkkollektoros, vákuumcsöves, koaxiális napkollektor, melyeknek eltérő a termelési karakterisztikája, ezért ebben az esetben is célszerű szakemberekhez fordulni. A Megújuló Energiapark Kutatóközpontban 4 különböző napkollektoros rendszer látható működés közben.

A napkollektoros rendszerek esetében a rendszerár - és így a megtérülési idő is - jelentősen változhat, a telepítési körülményektől függően nettó 700.000 Ft és 1.000.000 Ft között lehet, a megtérülési idő pedig 8-9 év körül mozog.

 

Mennyire biztonságos a működés?

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy meglévő rendszer valóban hozza a tőle elvártakat, így kifejlesztettünk egy saját távfelügyeleti és távvezérlési rendszert, amely segítségével mi is látjuk az ügyfeleink rendszereit, illetve az ügyfelek is a saját rendszerüket. Ez hiba esetén lehetőséget biztosít az azonnali beavatkozásra.

 

A Megújuló Energiapark Kutatóközpontban munkanapokon 8 órától 16 óráig várjuk szeretettel az érdeklődőket.

 

Megújuló Energiapark Kutatóközpont Kft.

Cím: 4031 Debrecen Kishegyesi út 187.

Telefon: 06 70 604 54 64

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!