HAON - PR cikk

2016.02.12. 12:08

Boros-Toros túra: február 20-án irány Egerszalók!

Egerszalók egy közel 2000 lelket számláló kisközség a Mátra és a Bükk között. A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik.

Egerszalók egy közel 2000 lelket számláló kisközség a Mátra és a Bükk között. A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik.

Február 20-án Boros-Toros gasztronómiai programot rendeznek, az idén már hatodik alkalommal, ahol a látogatók egy ízig-vérig falusi vendégszerető disznóvágáson vehetnek részt: megismerhetik a hagyományos disznóvágás fortélyait, részt vehetnek a disznó feldolgozásában, a hurka- és kolbásztöltésben, az ebéd elkészítésében. Orjaleves, töltött káposzta, sütemény lesz a menü, melyhez bor is dukál. A talpalávalót a Tekergő Együttes húzza. Az ebédhez a megfelelő étvágyat egy gyalogtúrával is meg lehet alapozni: a faluháztól indulva a „Kurta túra” a barlanglakásokig, a „Csülökkoptató túra” pedig a Sódombig tart. Itt forralt borral várják a túrázókat.

Délután vár még minket az Egerszalóki Nosztalgia Strandfürdő is, mely kiváló lehetőséget kínál arra, hogy kipihenjük a nap fáradalmait a falu igazi nevezetességét adó termálvízben, mely a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. A domboldalon lefolyó víz 1200 négyzetméteres látványos mészkőlerakódást (sódomb) épített, ami Európában egyedülálló. Tartson velünk ön is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!