HAON - PR cikk

2015.11.11. 15:30

Sportcsarnokot avattak Hajdúhadházon

<strong>Nemcsak az intézmény diákjainak kedvez, tanítási időszakon kívül is használatban lesz az új sportlétesítmény Hajdúhadházon – újabb sikeres projektet menedzselt a városban az Európa Terv KFT.</strong>

Nemcsak az intézmény diákjainak kedvez, tanítási időszakon kívül is használatban lesz az új sportlétesítmény Hajdúhadházon – újabb sikeres projektet menedzselt a városban az Európa Terv KFT.

Már az átadás napján hadra fogták a Földi János Két Tanítási Nyelvű Iskola új sportcsarnokát, ahol egy vívóverseny keretében csaknem 500 fiatal vonult a pástra. A csarnok, amely méreteivel azt a lehetőséget teremti meg, hogy egy időben akár három csoport is dolgozzon benne, egy átfogó fejlesztés részeként került kialakításra. Az Iskola felújítás és tornaterem építés Hajdúhadházon a megújuló nevelési elvek érdekében című projekt 2013 és 2015 között valósult meg csaknem 580 millió forintnyi európai uniós támogatás felhasználásával. Ahogyan azt a projekt címe is híven tükrözi, és ahogyan arról az átadóünnepségen Csáfordi Dénes polgármester részletesen is beszélt, a kedvezményezett, Hajdúhadház Város Önkormányzata egy komplex fejlesztés részeként építette meg az iskola sportcsarnokát, amely a tanítási időn kívül egyéb rendezvényeknek és sporteseményeknek is helyet fog adni a jövőben.

 

Lakatos Tibortól, a pályázatírói és menedzsmenti szolgáltatást ellátó Európa Terv KFT ügyvezetőjétől további részleteket tudtunk meg. Ezek szerint a tornacsarnok megépítésével párhuzamosan a már meglévő tornatermet is felújították, amely az átadást követően új funkciókat lát el, ebben ugyanis öltözők, kiszolgáló helyiségek, gyógytestnevelési és táncterem kialakítására került sor. Megújult ugyanakkor az iskolaépület is, többek között világításkorszerűsítés, hőszigetelés és szaktantermek kialakítása is a projekt részét képezi. Mindemellett sporteszközök és iskolabútorok beszerzésére is sor került a projekt keretében. Lakatos Tibor elmondta, hogy a 100%-os támogatási intenzitással megvalósult fejlesztések részeként az épület akadálymentesítésére is sor került. Egyébként az Európa Terv KFT az elmúlt években több sikeres projektet is menedzselt Hajdúhadházon, szintén oktatásügyi vonatkozású volt ezek között a tavaly lezárult, mintegy 200 milliós óvodafejlesztés is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!