HAON - PR cikk

2015.10.16. 15:50

Fellebentik a „fátylat” az erdei ember életéről

Szalajka-völgyi kisvasút, csodás környezet, friss, tiszta levegő: tartson velünk Szilvásváradra!

Szalajka-völgyi kisvasút, csodás környezet, friss, tiszta levegő: tartson velünk Szilvásváradra!

Fedezze fel velünk Szilvásvárad megannyi szépséget, látnivalóit! Érkezés után a legmeredekebb vonalvezetésű, és egyben a legforgalmasabb hazai kisvasúttal a Fátyolvízeséshez utazunk: az érdekes, lépcsőszerű mésztufa képződményen a fátyolosan lezúduló víz csodálatos látványt nyújt.

Bejárjuk a Bükk legszebb kirándulóhelyét, a Szalajka-völgyet. A számos látnivaló közül a Szabadtéri Erdei Múzeum az „erdei ember” hajdani mesterségeit mutatja be, az interaktív Archeopark pedig Szilvásvárad és a Bükk hegység ősi múltját. Visszaérkezve a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Fatelep állomásra szabadprogram: fakultatív lehetőségként megtekinthető a Református Kerektemplom, mely hazánk egyetlen és Európa legnagyobb református kerektemploma; az Orbán-ház, mely a palóc népi építészet szép példája; a Ménistálló és Lótörténeti kiállítás; valamint a Kocsimúzeum. Ráadásul ezen a hétvégén rendezik a Sütő”Tökös” Napokat, mely számos érdekes programot kínál az érdeklődőknek. A mozgalmas nap után az esti órákban érkezünk haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!