HAON - PR cikk

2015.09.24. 13:40

Félmilliárdos fejlesztést menedzselt az Európa Terv Kft. Szolnok mellett

<strong>517 millió forintnyi uniós és állami támogatás lehívását menedzselte a debreceni székhelyű Európa Terv Kft. a Hunyadfalvai Regionális Szennyvíztisztító Önkormányzati Társulás beruházásának megvalósításához. Az ünnepélyes zárórendezvényt szerdán tartották.</strong>

517 millió forintnyi uniós és állami támogatás lehívását menedzselte a debreceni székhelyű Európa Terv Kft. a Hunyadfalvai Regionális Szennyvíztisztító Önkormányzati Társulás beruházásának megvalósításához. Az ünnepélyes zárórendezvényt szerdán tartották.

Az 5 települést magába foglaló Társulás a forrás felhasználásával átfogó fejlesztést valósított meg. Sor került a meglévő szennyvíztelep modernizációjára, a meglévő hálózat bővítésére valamint a hiányzó szakaszok kiépítésére. „Örömünkre szolgál, hogy a szennyvízberuházás több éves munkájának eredményeképpen öt település teljes lakosságának életminőségén sikerült javítanunk.” – mondta el Lakatos Tibor, a projektmenedzseri feladatokért felelős Európa Terv KFT képviseletében. „A fejlesztés végeredményben Hunyadfalva, Nagykörű, Tiszasüly, Csataszög és Kőtelek települések teljes lakosságának javát szolgálja.” – tette hozzá a pályázatírói és menedzseri tevékenységeket fojtató cég ügyvezetője.

A szerdai ünnepélyes átadórendezvényen beszédet mondott továbbá Dr. Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, valamint Pomázi Ferenc, a Társulás elnöke, aki egyben Csataszög Község polgármestere is. A megszólalók kitértek rá, a projekt megvalósítása a környezetvédelmi szempontok hatékonyabb érvényesülését is elősegíti. Az 550 millió forintból megvalósuló beruházás az Európai Kohéziós Alap támogatásával, mintegy 93%-os támogatási volumen mellett valósult meg.

Debrecen, 2015. szeptember 25.

Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, Pomázi Ferenc, a társulás elnöke, Csataszög Község polgármestere és Lakatos Tibor, az Európa Terv Kft. ügyvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!