HAON - PR cikk

2015.02.18. 14:00

Szatmár-Beregi Szilvaút - Gasztrokalandok gyalog, vízen, két keréken

<strong>Kedves Érdeklődő! </strong>Még nem döntötte el, hova indul a családdal, vagy barátokkal feltöltődni, pihenni, vagy új élményeket szerezni?

Kedves Érdeklődő! Még nem döntötte el, hova indul a családdal, vagy barátokkal feltöltődni, pihenni, vagy új élményeket szerezni?

Bátran induljon el azon az úton, melyet mi ajánlunk Önnek! Élvezze a szatmári, beregi emberek vendégszeretetét, kóstoljon bele gazdag és változatos ízvilágunkba, élvezze a folyóink nyújtotta vízi világ csodáit! Pihenjen meg falvaink vendégváró házaiban, tekintse meg csodálatos templomainkat, haranglábainkat, múzeumainkat! Keresse fel irodalmi, történelmi emlékhelyeinket, barangoljon a Szilvaút vonalán, a Szatmár-Beregben!

Kóstolja meg a "Nemtudom" szilvából és a térség más gyümölcseiből főzött pálinkáinkat, és lekvárjainkat, s mi ígérjük, maradandó élményekben lesz része. E hosszú, de annál tartalmasabb út során változatos tájakkal, emberekkel, kultúrával és gasztronómiával találkozhat melyek között a szilva egy közös összekötő kapcsot képez.

A Szilvaút útvonalán egész évben tartalmas gasztronómiai és kulturális hagyományőrző rendezvények várják, melyek bepillantást engednek a szatmár-beregi emberek hétköznapjaiba, évszázados, ám máig meghatározó hagyományaikba, gazdag népi kulturális és vallási emlékeikbe, életükbe.

Vágjon hát neki a Szilvaútnak, járja be a vidéket Naménytól-Naményig, vagy Penyigétől-Panyoláig. Olyan út lesz ez, melynek élményeit csak fokozzák az elfogyasztott pálinkák, lekvárok, aszalványok. A természet szépsége, a kultúra változatos megjelenése és az emberek vendégszeretete rabul ejti Önt, s majd meglátja, hogy később vissza fog vágyni e vidékre.

 

Szatmár-Bereg mindig szeretettel vár!

További információ: www.szilvaut.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!