Helyi közélet

2016.03.13. 10:49

Eldobált ruhák jelezték a migránsok útvonalát

Bagamér - Egy szabadnapos nyírábrányi határrendész vett észre négy férfit Bagamérban, míg kollégái az úton sétálva egy fiatalkorú fiút, akiket tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elfogtak.

Bagamér - Egy szabadnapos nyírábrányi határrendész vett észre négy férfit Bagamérban, míg kollégái az úton sétálva egy fiatalkorú fiút, akiket tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elfogtak.

Egy szabadnapos rendőr 2016. március 12-én 6 óra 45 perckor értesítette kollégáit, hogy Bagamérban, egy buszmegállóban négy valószínűsíthetően határsértő személyt vett észre, akik kérdésére magukat bangladesi állampolgároknak vallották. A férfiak a határrendésznek nem tudták igazolni a Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség járőrei azonnal kollégájuk segítségére siettek, azonban útközben, a Vámospércs és Bagamér közötti úton megállítottak egy fiatalembert, aki csomagok nélkül Vámospércs irányába gyalogolt. A fiúról a határrendészek megállapították, hogy szintén határsértő lehet, mivel ő sem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik az országban, ezért elfogták.

Ezután a járőrök a bagaméri buszmegállóban lévő négy férfit elfogták, és tiltott határátlépés miatt mindannyiukat előállították a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre. A rendőrök idegenrendészeti eljárást indítottak a fiatalemberek ellen. Meghallgatásaik során kiderült, hogy a férfiak valóban bangladesi, míg a fiatalkorú afgán állampolgár, akik a zöldhatáron keresztül, együtt érkeztek öten az ország területére, és útközben nagyon sárosak lettek. A szabálysértők elmondták a határrendészeti kirendeltség munkatársainak, hogy átöltöztek és ruhákat hagytak hátra a határ közelében, nehogy a városban felfigyeljenek rájuk amiatt, hogy sárosak.

A rendőrök a határsértőket meghallgatásukat követően átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában