HAON - Legfontosabb

2018.07.11. 14:54

A bíróságtól kéri a határozat megsemmisítését a ladányi polgármester

Püspökladány - A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kéri egy képviselő-testületi határozat semmissé tételét Dombi Imréné (Fidesz-KDNP), a Sárrét menti város polgármestere.

Püspökladány - A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kéri egy képviselő-testületi határozat semmissé tételét Dombi Imréné (Fidesz-KDNP), a Sárrét menti város polgármestere.

  • A nyolcnapos határidőn belül, július 6-án megérkezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra Dombi Imréné, Püspökladány polgármesterének kérése, amiben hatályon kívül helyezését kéri annak a június 28-ai képviselő-testületi határozatnak, amelyben a képviselők megvonták tőle a bizalmat – tájékoztatta a Naplót Keserű László, Püspökladány jegyzője.
  • Hozzátette: a törvényi előírás alapján a bíróság peres eljárásban 30 napon belül köteles döntést hozni.
  • A munkaügyi bíróság döntése ellen jogorvoslatnak nincs helye, tehát a meghozott döntés jogerős lesz.
  • Lehetősége van a bíróságnak a felek meghallgatására is.
  • Ezt a határozatot a június 28-ai ülésén hozta a testület és abban a képviselők egyhangú voksolással – hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő van – megvonták a bizalmat Püspökladány első emberétől.

    A polgármester egy nemperes eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtott be a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra. Azt kéri, hogy a bíróság helyezze hatályon kívül a méltatlansági határozatot. A nemperes eljárárás esetén a bíróságnak – egy három tagból álló bírói tanácsnak – 30 napon belül kell döntenie. A nemperes eljárásban a bíróság a méltatlansági határozat jogszerűségét vizsgálja. A döntés ellen fellebbezni nem lehet – tudtuk meg Tatár Tímeától a Debreceni Törvényszék sajtószóvivőjétől.

    A bizalom megvonásnak, információink szerint,egyebek mellett az is áll, hogy nem haladnak a TOP-os pályázatok és munkaügyi pert is vesztett az önkormányzat.

    HBN


    [related-post post_id="3906595"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!