HAON - Legfontosabb

2018.01.14. 08:07

360 fokos videó: Tudta? Újra közlekedik a helyi járat Berettyóújfaluban!

Berettyóújfalu - Öt év szünet után január elsejétől újra elindult a helyi menetrend szerinti autóbuszjárat Berettyóújfaluban.

Berettyóújfalu - Öt év szünet után január elsejétől újra elindult a helyi menetrend szerinti autóbuszjárat Berettyóújfaluban.

Helyi buszjárat üzemeltetésére írt ki pályázatot nemrégiben Berettyóújfalu önkormányzata: a nyertes pályázatot december közepén hozták nyilvánosságra. Így 2018. január 1-jétől három évig biztosan lesz helyi autóbusz-közlekedés a településen.

A városban még kevesen tudják, hogy újra elindult a helyi járat, emiatt a reggeli és a délutáni időszakban utaznak ugyan néhányan a buszon, de napközben többnyire üresen közlekedik. A buszmegállók nagyrészt a 47-es főúton találhatóak, de vannak kitérők: a vasútállomás, Gróf Tisza István Kórház és az autóbusz-állomás is.

Szerintem ez nagyon jó dolog, csak az a probléma, hogy nem megy be a központi megállóba”

- árulta el véleményét a helyi járat újraindításáról a hirek360.hu-nak Tóth Zsigmondné.

Ottjártunkkor Demény Zsolt, Berettyóújfalu Város Önkormányzata Városfejlesztési Irodájának műszaki referense elmondta, hogy a 2012-es menetrendet vették alapul a járat újraindításakor, ezt próbálják tartani már az első naptól, de a szoros határidők okán lehetnek kisebb zökkenők az első hónapban.

- Februárban változni fog a menetrend, ahol már alkalmazkodnak az utasok igényeihez - tette hozzá Demény Zsolt.

A menetjegyet és a bérletet egyelőre csak a buszon lehet megvásárolni a sofőrnél. Egy menetjegy 120 forint, a teljes árú havi bérlet 2510 forint, a tanuló és nyugdíjas bérletet 800 forintba kerül.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3727035"]

[related-post post_id="3734541"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!