HAON lakóhelyem

2018.12.07. 12:17

Országos siker a ladányiaknak

Püspökladány - Tábort szerveztek, könyvtárpontot működtetnek az Újtelepen.

Püspökladány - Tábort szerveztek, könyvtárpontot működtetnek az Újtelepen.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok különdíjban részesült Püspökladány a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) ez évi pályázatán. A díjat a Sárrét menti város a „Közös-többszörös” – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei témában kapta.

A város helyismereti tábort szervezett, továbbá a romák által nagyobb arányban lakott Újtelepen könyvtárpontot működtet. Az eredményhirdetés napján a szélesebb szakmai közönség előtt zajlott a „prezentációs döntő”, ahol a döntőbe jutott települések mutatták be pályázati anyagukat. A döntőben a két témakörben négy-négy önkormányzat pályázata részesült elismerésben.

Az elismeréseket Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és Sztojka Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője adta át. Püspökladány önkormányzata képviseletében a díjat Petőné Papp Margit tanácsnok vette át.

- Tányér József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!