HAON lakóhelyem

2018.03.07. 13:07

Hitben és lélekben is gazdagodtak a versenyen

Nyíracsád - Bibliaismeretből jeleskedtek az országos hittanverseny döntőjében a nyíracsádi diákok.

Nyíracsád - Bibliaismeretből jeleskedtek az országos hittanverseny döntőjében a nyíracsádi diákok.

Március első hétvégéjén a kerületi és egyházmegyei fordulókat követően Máriapócs adott otthont az idei görögkatolikus hit- és erkölcstan verseny országos döntőjének. A megmérettetésre négy kategóriában összesen negyven csapat jutott el. A versenyben a nyíracsádi parókia, valamint a helyi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola színeiben induló mind a négy csapata kiérdemelte az országos döntőn való részvételt. Nem is okoztak csalódást, hiszen valamennyien kiváló eredménnyel és helyezéssel tértek haza.

Országelsők lettek

Az 5-6. évfolyamos egyházi iskolák versenyében Simon Ábel, Krekk Petra és Kerti Borbála I. helyezést ért el. Felkészítőjük: Simonné Czentye Anikó volt. Ugyanebben a kategóriában a Szilágyi Balázs, Széll Nóra, Kerti Benedek alkotta csapat a III. helyet vívta ki magának, mindössze néhány ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról. Felkészítőjük: Tóth Elek parókus volt. A 7-8. évfolyamosok versenyében Hudácskó Dóra, Szabó Ágnes, Szűcs Ákos a III., míg Fazekas Anita, Papp Dávid és Ternován Szabolcs a VI. helyet szerezték meg. Felkészítőjük Tóth Elek és Tóth Elekné voltak.

KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!