HAON lakóhelyem

2018.01.30. 14:35

Gyorsabb a munka és a tájékozódás az új nettel

Téglás - A térségben több mint ötezer felhasználóhoz jut el a nagyobb sebességű kapcsolat.

Téglás - A térségben több mint ötezer felhasználóhoz jut el a nagyobb sebességű kapcsolat.

  • A jövőbeni fejlődés alapját, a város versenyben maradását, valamint a lakosság gyorsabb ügyintézési és tájékozódási lehetőségét magában hordozó Szupergyors Internet Program megvalósult szakaszát adta át Kara Ákos informatikai államtitkár, valamint Tasó László országgyűlési képviselő és településfejlesztési államtitkár kedden a téglási városházán.
  • Az eseményen Tasó László elmondta: az uniós támogatásból és hazai forrásokból megvalósuló internetfejlesztés már elkezdődött Hajdúhadházon, Bocskaikertben és Nyíradonyban, továbbá bekapcsolódik Hajdú-Bihar valamennyi helysége is.
  • A kormány 2014-es vállalása, hogy 2018 végére 830 ezer hazai háztartásban vezeti be a szupergyors (legalább 30 megabit/másodperc sebességű) internetet. A téglási az országban az első gyorsinternet-átadás – ezt Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár mondta a városban kedden megtartott ünnepélyes átadáson.

    Szavai szerint az első lépésben a szolgáltatók saját beruházásban 2 ezer 900 internetvégpontot valósítottak meg, a kormány és az unió finanszírozásában most zajlik mintegy 490 ezer internet-csatlakozási pont létesítése. A jövő ennek folytatása, valamint a sávszélesség növelése.

    A vidéki települések helyzetbe hozása, az elvándorlás megállítása, a vidék versenyképességének javítása a kormány célja, és ebbe illeszkedik Magyarország digitális „erőterének” erősítése - erről már Tasó László államtitkár beszélt.

    Elmondta azt is, hogy a térségben a 167 millió forintos beruházással 5 ezer 182 felhasználóhoz jut el a gyors internet. Major Erika téglási lakos kifejtette: az újult internettel egyéni vállalkozóként feladatait hamarabb tudja elvégezni, gyorsabb a tájékozódása.

    HBN

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!