HAON - Kultúra

2019.02.04. 11:24

Tárlaton a pillanat művészete

Nyíradony - Papp János pedagógus, fotóművész Emlékképek című fotókiállítása nyílt Nyíradonyban, a művelődési házban.

Nyíradony - Papp János pedagógus, fotóművész Emlékképek című fotókiállítása nyílt Nyíradonyban, a művelődési házban.

A Citrusfa Népdalcsoport népdalcsokra nyitotta a kulturális intézmény zsúfolásig telt kistermében az ünnepi műsort. Kondásné Erdei Mária polgármester köszöntőjében kiemelte a fotóművészet fontosságát életünkben. – Hová lennénk, ha mind azok a pillanatok, melyek velünk történtek, csak egy-egy ember emlékezetében maradnának meg? Ebben van rendkívüli szerepe a fotóművészeknek: Papp János őrzője, megörökítője és továbbadója a nyíradonyi emberek mindennapi életének – fogalmazott a polgármester.

Majd a Csokonai-díjas Máthé András, a Debreceni Fotóklub elnöke nyitotta meg a kiállítást. Tárlatvezetésén szakmai szempontból elemezte Papp János kiállított képeit. – A számomra legizgalmasabb képeken nyíradonyi motívumok, fantasztikus részletek jelennek meg. A többi képzőművészeti ág nem alkalmazza az éles és életlen játékát, melyet a fotóművészet, s Papp János viszont igen – hívta fel erre az érdeklődők figyelmét Máthé András fotóművész.

A programon közreműködtek a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola növendékei: Bojti Emma és Antal Tímea hegedűn, Vadon Pál és Ignáth János zongorán, Kujbus György gitáron játszott. A kiállítás február 23-ig tekinthető meg.

- Tulipán Csilla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!