HAON - Kultúra

2018.12.04. 16:55

Új ösztöndíj a tini dobos tehetségnek

Hajdúböszörmény - A böszörményi születésű rockert a TV2 műsora, a Kismenők fedezte fel.

Hajdúböszörmény - A böszörményi születésű rockert a TV2 műsora, a Kismenők fedezte fel.

Már másodjára sikerült dupláznia idén a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központ 13 éves hallgatójának, Balogh Somának.

Rock a neve

A MOL Tehetségtámogató Program „művészet–tudomány” kategóriájának győzteseit november 30-án hozták nyilvánosságra. Eszerint az ifjú dobos 2017 után 2018-ban is elnyerte a társaság ösztöndíját.

A debreceni Lilla Téri Kéttannyelvű Általános Iskolában tanuló tini rocker ebben az esztendőben a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat is másodjára nyerte el. Talán nem véletlenül, Soma a Rock a nevem címet választotta pályázati projektjének.

A pályázatot a Debreceni Egyetem és a Tankcsapda is támogatta. A hajdúböszörményi születésű dobos tehetséget 2016-ban a TV2 tehetséggondozó műsora, a Kismenők fedezte fel.

Nicko McBrain is oktatta

A fiatal rocker dobos ősszel ott volt a Manchesterben zajló Young Drummers 2019 és a UK Drum Show nevű rendezvényeken is. Ekkor többek között olyan dobosoktól leshette el a szakma fortélyait, mint Nicko McBrain (Iron Maiden), valamint Benny Greb és Jojo Mayer.

Soma legközelebb december 16-án lép színpadra a Könnyűzenei Képzési Központ évzáró gálakoncertjén, a DE Zeneművészeti Kar Liszt Ferenc termében.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!