HAON - Kultúra

2018.12.21. 11:07

Jó ügyért fogott össze Hajdúnánás

Hajdúnánás - Karácsony előtt „Nánás Angyala” ismét mosolyt csalt a gyermekek arcára.

Hajdúnánás - Karácsony előtt „Nánás Angyala” ismét mosolyt csalt a gyermekek arcára.

Tartós élelmiszer, játék, ruha, édesség, könyv: sokféle ajándékot gyűjtött Nánás Angyala a rászoruló hajdúnánási és tedeji családoknak. A szervezők fontos küldetésüknek tartják, hogy ilyenkor azokra is gondoljanak, akik nélkülöznek, akiknek a karácsony nem a felhőtlen örömöt jelenti. Ebből a célból indította útjára „Nánás Angyala” elnevezésű adománygyűjtést még 2016-ban a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai.

A jó cél érdekében az összefogás határtalan. Ezt bizonyítja a „Nánás Angyala” adománygyűjtő akció is, melyet idén harmadik alkalommal szerveztek meg. Az adományok gyűjtése már november közepén megkezdődött. A játékokat, édességeket, tartós élelmiszereket, könyveket, pedig december 19-én, szerda délután adták át a Bocskai Filmszínház épületében a rászoruló családoknak.

Rengetegen segítettek

Az adománygyűjtés, az egymásról való gondoskodni akarás nem idegen a hajdúnánási emberek számára, a közösségükben már hagyománya van az adakozásnak, és mindig akadnak olyan emberek és szervezetek, akik magukra vállalják a szervezéssel járó feladatokat – mondta Hajdúnánás polgármestere. Szólláth Tibor kiemelte: nagy öröm számunkra, hogy rengetegen adományoztak. – Komoly munka volt a gyűjtőpontokról eljuttatni az ajándékokat a mozi épületébe, mivel annyi minden gyűlt össze. Magánemberek, intézmények és vállalkozók is segítették a kezdeményezést, így gyakorlatilag azt mondhatom, hogy az egész közösség megmozdult a jó ügy érdekében. Saját magam és a munkatársaim nevében is szeretném megköszönni a hajdúnánási emberek nagylelkűségét – tette hozzá.

Az összefogásnak köszönhetően volt, aki szaloncukrot, ajándékdobozt adott, mások játékokat, ruhákat, könyveket adományoztak. Az akció igazán sikeres volt, hiszen végül közel 2 millió forint összértékű adomány gyűlt össze sok-sok családot segítve ezzel. Az ajándékokat a Hajdúnánási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai osztották szét a rászoruló családok között.

- Harsányi Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!