HAON - Kultúra

2018.12.07. 15:53

Az ovisok a nagyszakállúval táncoltak Balmazújvárosban

Balmazújváros - A lengyel Mikulás ismét ellátogatott szeretett városába.

Balmazújváros - A lengyel Mikulás ismét ellátogatott szeretett városába.

A Hortobágy melléki város és a lengyel Lancut közötti testvértelepülési kapcsolat példaértékű. Év közben számos csoport és szervezet tartja a kapcsolatot és találkozik egymással. De az ünnep még jobban összehozza őket. A Balmazújvárosi Egyesített Óvoda Napsugár tagintézményben hosszú évek óta lengyel mikulás figyeli a gyermekeket. A mikulás elmondása szerint az év mindennapján szemmel tartják a gyermekeket és mindig meggyőződnek arról, hogy milyen jól viselkednek.

A nagyszakállúnak ebben az esztendőben sem volt könnyű dolga, azonban mindig igyekszik az izgatott gyerekeket megszólítani. Már a megjelenése is megmosolyogtatta a lurkókat, akik a gyors ismerkedést követően műsorral kedveskedtek a fáradt Mikulásnak. A látogatás végén pedig közösen táncoltak az óvodában. A nagyszakállú ezt követően egy-egy kedves üzenettel és csomaggal jutalmazta az ovisokat, akik már most várják a következő mikulásnapot.

- Bánhegyi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!