HAON - Kultúra

2018.11.05. 07:36

Hajdúszoboszlói képzőművész budapesti kiállítása

Budapest, Hajdúszoboszló - Kocsis Fanni sikeres bemutatkozása a Budai Vár szálloda-galériájában.

Budapest, Hajdúszoboszló - Kocsis Fanni sikeres bemutatkozása a Budai Vár szálloda-galériájában.

A 20 éves – jelenleg a Műszaki Egyetem Ipari Termék és Formatervezői Szakán tanuló – hajdúszoboszlói Kocsis Fanni a fiatalokra jellemző bátorsággal megmutatta november 3-án, szombaton a főváros művészetszerető közönségének: induló képzőművészi pályafutásának mi is az eddigi eredménye.

A budavári St. George Residence Hotel Barokk különtermében működő galéria az elmúlt több mint egy évtized során számos itthoni és külföldi képzőművész kiállításának adott otthont. Most a hajdúszoboszlói Kocsis Fanni 22 képe mutatja meg egy igen fiatal alkotó látásmódját, képvilágát. A megjelent mintegy félszáz érdeklődőt a Hajdúszoboszlóról elszármazott Kiss Dezső Péter gasztronómiai szakíró köszöntötte.

A bemutatkozó művész kedvenc témája az emberek közötti kapcsolat, a természet ezerféle megnyilvánulásának megörökítése. Az erdő, mint a természetnek csodás sűrítménye, szintén fő motívum művészi látásmódjában.

Stofa György, az St. George Residence Hotel tulajdonosa így összegezte benyomásait: „Fontosnak tartom, hogy fiatal tehetségeknek is adjunk bemutatkozási lehetőséget! Magam Kárpátaljáról származom, és úgy gondolom, az is küldetésem, hogy keressük, fedezzük fel, mutassuk meg szélesebb publikum előtt a művészeti értékeket.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!