HAON - Kultúra

2018.11.08. 13:45

Együtt ülték meg az idősek világnapját

Balmazújváros - Az idősek otthona számos programmal, zenés, irodalmi délutánnal, könyvbemutatóval színesítette a lakók életét.

Balmazújváros - Az idősek otthona számos programmal, zenés, irodalmi délutánnal, könyvbemutatóval színesítette a lakók életét.

Ahogy Béresné Lőrincz Erzsébet, a Nefelejcs Idősek Otthona vezetője fogalmazott, nemcsak az idősek napját szánják az idősek ünneplésére, hanem próbálják az év minden napját méltó módon megélni, színt vidámságot vinni a hétköznapokba, feledtetni a fájdalmat és a betegséget.

A legidősebb lakók

Az ünnepségen Hegedűs Péter polgármester mellett meghívást kapott Karsai Attila, Érmihályfalva alpolgármestere és Csüri József, az Érmihályfalvai Egészségügyi Szociális Központ vezetője. Az eseményen Tiba István országgyűlési képviselő parlamenti elfoglaltsága miatt nem tudott ott lenni; gondolatait levélben juttatta el, amelyet az intézményvezető olvasott fel. A testvérváros delegációi nem üres kézzel érkeztek, minden lakónak csomagot adtak át. Beszédükben kiemelték a két intézmény közötti virágzó kapcsolatot, és mint mondták, sokat tanultak az újvárosi idősek otthonától, iletve a várostól is.

A legmeghatóbb pillanatok a 90 év felettiek köszöntése volt, Hegedűs Péter és Béresné Lőrincz Erzsébet köszöntötte a 91 éves Bukor Andrásnét, a 92 éves Szendi Péternét és Vincze Mihályt, a 94 éves Radócz Ferencnét és a rangidős, 99 éves Burai Istvánnét. A 94 éves Gál Józsefné és Kulcsár Gézáné, valamint a 96 éves Dobos Istvánné nem tudott együtt ünnepelni a lakótársaival.

Az ünnepséget közkívánatra, Nádasdi László koncertje zárta, aki Nagy Zoltán kíséretében énekeltette meg a lakókat.

- Bánhegyi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!