HAON - Kultúra

2018.11.12. 10:49

A dal, a nóta és a boldogság volt a fő téma Derecskén

Derecske - Bordal és Summásdal fesztivált rendezett a Hagyományőrző nyugdíjas klub.

Derecske - Bordal és Summásdal fesztivált rendezett a Hagyományőrző nyugdíjas klub.

A nyolcadik alkalommal meghirdetett eseményre nyolc településéről érkeztek előadók, és vendégek, akik szóló énekekkel, karénekekkel, versekkel, humorral, táncccal emelték a rendezvény színvonalát. Mikepércs, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Józsa, Ebes, Komádi, és Nyírbélteken túl, a megyeszékhely, Debrecen több nyugdíjas klubja is képviseltette magát. A vendégeket Bakó István polgármester köszöntötte. Molnár Ferencné megyei nyugdíjas szövetség elnöke a műsor végén a színpadon adta át az emléklapokat a szereplőknek. A derecskei-hajdúszováti csoport kezdeményezésére a színpadon közös tánc kerekedett.

A műsorban csodálatos versek, az idősek hónapja alkalmából köszöntők hangzottak el. Nagyon sok szép summásdalt, vidám bordalt énekeltek az egyéni előadók és a dalkörök. A humoros műsorszámokban is a bor, az ivás és a boldogság volt a fő téma. Az ebéd után a rendezvényt tombolasorsolás zárta.

- Némethy Norbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!