HAON - Kultúra

2018.10.16. 13:28

Kitüntetések napja Polgáron

Polgár - A friss díszpolgár, a Wizz Air Légitársaság vezérigazgatója polgári fiatalként indult útjára.

Polgár - A friss díszpolgár, a Wizz Air Légitársaság vezérigazgatója polgári fiatalként indult útjára.

Az Országgyűlés 2000-ben a helyi önkormányzatok napjává nyilvánította szeptember 30-át, annak emlékére, hogy 1990-ben ezen a napon tartották az első helyhatósági választásokat Magyarországon. E jeles időponthoz igazodva évente megrendezik a köztisztviselők és közalkalmazottak ünnepét – idén szeptember 28-án –, melynek hangulatát külön emelte, hogy Polgár 25 éve kapta vissza újra városi rangját.

Tóth József polgármester köszöntőjét követően dr. Bujdosó Sándor volt önkormányzati szakállamtitkár osztotta meg ünnepi beszédében az önkormányzatisággal kapcsolatos gondolatait.

Nem ego kérdése

Az ünnepségen adták át a képviselő-testület által odaítélt kitüntetéseket, illetve a polgármesteri elismeréseket. Emellett idén „Polgár Város Díszpolgára” cím adományozásáról is döntött a képviselő-testület. Az ötévente kiadható cím birtokosa Váradi József, a Wizz Air Légitársaság vezérigazgatója lett, aki polgári fiatalként indult útjára, valósította meg álmait, ért el szakmai sikereket, vált befolyásos üzletemberré úgy, hogy mindeközben a gyökerei Polgárhoz kötötték, öregbítve ezzel a város hírnevét. Tóth József polgármester méltatásában ismertette Váradi József tanulmányait, szakmai életútját, elért sikereit. Jellemzésében kiemelte, hogy Váradi Józsefet nyilatkozataiban a szerénység és a csapatmunka értékelése jellemzi. Vallja, hogy a személyét ért elismerés számára nem ego kérdése, melyről ő maga így nyilatkozott: „A díjat a csapat munkájának tulajdonítom, amiben mindenkinek megvan a maga szerepe. Engem az motivált, hogy az általam vezetett csapat milyen elismerésben részesül, és legfőképpen azért örülök egy ilyen díjnak, mert az a csapatunk munkáját ismeri el.” Váradi József nős, három gyermek édesapja. Egy olyan üzletember, családapa és férj, aki a munkát egyensúlyba tudja állítani a magánéletével. Mottója: „Nincs szakmai és privát élet”. Zárógondolatában a városvezető elmondta, hogy Váradi József szakmai életútja, munkássága, szülőföldje szeretete, az elért eredmények, elismerések, az itt élő emberek és volt osztálytársak emlékezete méltóvá teszi a „Polgár Város Díszpolgára” kitüntetésre.

További elismerések

„PRO URBE Polgár” emlék­érem kitüntetésben részesült György József, a Közútkezelő Kht. egykori vezetője, „Önzetlen polgár” díjat kapott Kapin Albert, a Szociális Szövetkezet elnöke, „Lokálpatrióta összefogás” díjban a Főnix Patika Gyógyszertár közössége részesült. „Polgár Város Közszolgálatáért” díjat ítélt a képviselő-testület Ásztai Barnabásné nyugalmazott óvónő, Berkes Jánosné, a Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola iskolatitkára, dr. Czégényi Zsuzsanna gyermekorvos, Hágen József, a városgondnokság intézményvezetője és Molnár Jánosné, a polgármesteri hivatal köztisztviselője részére. A polgármester saját hatáskörében meghozott döntése alapján „Polgár Város Önkormányzata” emlék­érem elismerésben részesült közösségi munkájáért Andrási Viktória hitoktató, Fenyves Csaba bűvész, Rostás Sándor szociális gondozó és Török Judit Kinga táncoktató – adta hírül Polgár város lapja.

Zenével is ünnepeltek

A kitüntető díjak és elismerések átadása után Zsédenyi Adrienn (Zséda) koncertjét élvezhették a jelenlévők. Azokról a közalkalmazottakról sem feledkeztek meg – hangsúlyozták –, akik ezt az ünnepet is munkával töltötték, gondoskodtak az ünnep megszervezéséről, sikeres megrendezéséről és nem utolsósorban az ízletes és látványos ételek elkészítéséről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!