HAON - Kultúra

2018.10.16. 08:39

Képek, színek, formák nyelve

Balmazújváros - Több ezer alkotó közül ötven művész mutatkozik be Balmazújvároson a Semsey-kastélyban.

Balmazújváros - Több ezer alkotó közül ötven művész mutatkozik be Balmazújvároson a Semsey-kastélyban.

Az NKA 25 év 50 képzőművész 99 alkotás című kiállítás csütörtöki megnyitóján dr. Fabényi Julia, a Nemzeti Kulturális Alap kuratóriumának elnöke kiemelte, a kortárs magyar vizuális élet teljes keresztmetszetét lehetetlen átfogni egy kiállítással. Ez is azt jelzi: egyre népszerűbb a képzőművészet Magyarországon.

A balmazújvárosi tárlat augusztusban és szeptemberben két részben volt látható Hódmezővásárhelyen és Szentendrén, aztán október 11-én teljesedett ki Balmazújvároson. Kányási-Holb Margit Ferenczy Noémi-díjas textilművészt kérdeztük a látottakról.

– Nagyon örülök, hogy Balmazújvároson láthatjuk a tárlatot, és remélem, minél többen megismerkednek a színes anyaggal, és képet kapnak a mai kortárs képzőművészetről – mondta a textilművész, Balmazújváros díszpolgára. – A képek, a színek, formák nyelvén is lehet olvasni, csak ahhoz kell egyfajta képzettség. A tetszés összetett dolog, ami azt jelenti, hogy megszólított engem, rezonálok rá. Majdnem mindegy, hogy a színe, a formája, az anyaga vagy bármi más fogott meg. A lényeg, hogy élményt adjon az érdeklődőnek – zárta gondolatait.

- Bánhegyi Zoltán -


[related-post post_id="4015447"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!