HAON - Kultúra

2018.10.29. 10:02

Indul a középfokú képzés Hajdúsámsonban

Hajdúsámson - A pozitív viselkedésre sarkallnak az üzenetek az iskola falán.

Hajdúsámson - A pozitív viselkedésre sarkallnak az üzenetek az iskola falán.

Folyamatosan beruházások, fejlesztések zajlanak a hajdúsámsoni Hit Gyülekezete Egyház által fenntartott II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI intézményében.

A Hit Gyülekezete Egyház 2013-tól fenntartója az intézménynek, melynek gyereklétszáma jelenleg közel 1000 diák. Több éve folyamatosan korszerűsítik, építik, szépítik az iskolát, igényesen kialakított, barátságos környezetben biztosítják a színvonalas oktató-nevelő munkát. Modernizálták a tantermeket, tanári szobákat, átalakították a gyermekétkezőt és a büfét, dekorálták a folyosókat – ahol a pozitív viselkedésre sarkalló üzenetek mellett nemzetünk kiemelkedő alakjairól szóló ismereteket olvashatnak a tanulók – olvasósarkot, gyerekbarát könyvtárat, előadótermet, belső játszóudvart, valamint a hátsó udvaron kondiparkot is kialakítottak.

Bujdosó Tibor igazgató elmondta, hogy az alapfeladatok között a gimnáziumi képzés is szerepel, ami jövő szeptemberben indul, egyelőre a jelenlegi épületben. Terveik szerint 2020-ban már a több mint 3 ezer négyzetméter területű, 13 tantermes, szaktantermes intézményben kezdhetik a tanévet a tanulók. Hangsúlyt kívánnak fektetni a szakképzés különböző formáira is.

- Dandé Melinda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!