HAON - Kultúra

2018.09.11. 13:38

Süsü és barátai életre keltek a kiállításon

Balmazújváros - A mesehősök elsősorban ovisokat és alsósokat várnak a balmazújvárosi Ifjúsági és Közösségi Házban.

Balmazújváros - A mesehősök elsősorban ovisokat és alsósokat várnak a balmazújvárosi Ifjúsági és Közösségi Házban.

A régi mesék még nem a gyermekeknek szóltak, hanem a felnőtteknek. Ennek ellenére ez az a műfaj, amely minden korosztályt megérint. A gyermekek szeretik a mesét nézni és szeretik, ha a szüleik mesét olvasnak fel elalvás előtt. Ilyenkor a szülők is felidézik gyermekkoraikat, ismét gyereknek érzik magukat, még ha csak néhány perc erejéig is.

Balmazújvároson néhány napra életre keltek a mesehősök. Megyeri János szobrászművész Csukás István halhatatlan mesefiguráit ábrázoló alkotásait tekinthetik meg a mesekedvelők. Szeptember 10-én délelőtt az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény óvodapedagógusa Szilágyiné Szabó Judit kalauzolta el a mese világába az intézmény egy csoportját.

A kiállítás egy olyan korszakot idéz, amikor a televízió nem felkarolt sztárokat foglalkoztatott, hanem a korszak aktuális kiválóságait, legyen az animációs stúdió, vagy meseíró. A meserajongókat szeptember 19-ig várják az Ifjúsági és Közösségi Házban.

- Bánhegyi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!