HAON - Kultúra

2018.08.25. 16:27

Erősebbek voltak a paprikánál

Kaba - Tetétleni győztese lett a kabai erőspaprika evő versenynek.

Kaba - Tetétleni győztese lett a kabai erőspaprika evő versenynek.

Nagy bátorság, és intenzív kapszaicin imádat kellett az I. Kabai Erőspaprika Evő Verseny résztvevőinek az induláshoz. Kilencen neveztek, de nyolcan indultak (lévén egyikük 18 év alatti volt) a helyi káposztás nap egyik fő produkciójára augusztus második szombatján, köztük két hölgy. A képzeletbeli startpisztoly eldördülése előtt azonban egy jelentkező meggondolta magát, s mégsem szállt szembe a Chili Hungária Manufaktúra négyféle erősséget képviselő paprika kvartettjével.

Mindegyik elfogyasztására egy-egy perc állt a versenyzők rendelkezésére, de a következő elmajszolását csak a hatvan szekundum letelte után kezdhették a résztvevők. Az nyert, aki a negyedik paprikát a leghamarabb lenyelte, s az ezt követő egy percben kibírta anélkül, hogy egyéb ételhez, italhoz nyúljon (zsíros kenyér és tej volt odakészítve az asztalokra).

A legügyesebb e csípős vetélkedőben a tetétleni Mészáros Barna Péter lett, pár másodperccel előzve meg a Debrecenből érkező Vértesi Ilonát, akit „bronzérmesként” Tóth Tibor követett a szomszédvárbeli Nádudvarról.

Az ötletgazda Diczkó László (Chili Hungária Manufaktúra) volt a verseny lebonyolítója, munkáját két barátja Kozma Péter a Chilivilág, valamint Füstös László a ChileAzteca tulajdonosa segítette.

- Marján László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!