HAON - Kultúra

2018.07.13. 07:59

„Állati” jó hetük volt a hittan táborosoknak

Hajdúsámson - Tizenkettedik alkalommal tartották meg a vakációs bibliatábort július első napjaiban a református templomban.

Hajdúsámson - Tizenkettedik alkalommal tartották meg a vakációs bibliatábort július első napjaiban a református templomban.

A reggeli énektanulás után jöhetett a nap „állatos” bibliai története: teveitatás, fürjfalatok, dumcsizó szamár, rádöbbentő disznók, ünnepelt juh. Az aktuális témát dramatizálva adták elő az idősebbek a nap elején, majd Lovász Krisztián lelkipásztor és segítői vezetésével délelőtt kiscsoportokban értelmezhették a gyerekek a történetet.

A több mint százötven fős ovis és általános iskolás tábori közösség délután különféle szabadidős foglakozáson vehetett részt. Lehetett dekorálni, kézműveskedni, csocsózni, sakkozni, focizni, játékos angol foglalkozáson részt venni. Az arany tetkó és a vattacukor örvendett a legnagyobb népszerűségnek. Pénteken a Hírnök dicsőítőzenekar koncertjén vehettek részt a gyerekek és szüleik, majd ajándékot és könyvet vásárolhattak. A hetet vasárnap gyerekműsorral egybekötött családi istentisztelettel koronázták meg, amely után minden résztvevő egy gyülekezeti logóval ellátott zsinóros hátizsákot kapott ajándékba. Délután a focipályán pedig összemérték futballtudásukat a gyülekezet tagjai: a lelkészek, a felnőttek, a fiatal felnőttek, illetve az ifisek csapata. Megtört a lelkészek veretlenségi sorozata: győzött a fiatalság! A hetet vasárnap este egy közös marhapörkölt vacsora zárta.

- Tulipán Csilla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!