HAON - Kultúra

2018.05.22. 16:09

360 fokos videó: bográcsozás Földesen

Földes - Senki sem maradt éhes a földesi Családi Majálison, ahol 22 csapat mutatta be a gasztronómiai tudását.

Földes - Senki sem maradt éhes a földesi Családi Majálison, ahol 22 csapat mutatta be a gasztronómiai tudását.

Megtelt fiatalokkal és idősekkel a Földesi Termálfürdő és Szabadidőközpont zöld gyepe szombaton. A családi majálison a generációk együtt főztek, és osztották meg egymás közt a főző tudásukat és a recepteket.

– Ez az első nagy családi napunk, amikor 22 csapat főz. Úgy gondoltuk, vidéken vagyunk és szeretünk főzni. Mindegyik csapat kapott 4 kilogramm sertéshúst, de ezt ki lehetett cserélni bármi mással. Most még 200-an vagyunk, a délutáni rendezvényen lesznek majd jócskán, olyan 700–800 emberre számítunk – mesélte Jeneiné dr. Egri Izabella, Földes polgármestere.

A bográcsokban sertéspörkölt, babgulyás vagy éppen marhapörkölt rotyogott.

– Sertéspörkölt készül a bográcsban, ahogy csak mi tudjuk készíteni. Egy baráti társaság vagyunk, és igazából szeretjük az időt együtt tölteni. Nem a verseny megnyerése a célunk, hanem hogy jóllakjunk, és élvezzük az egész mai napot – fogalmazott Oláh Dávid, az egyik versenyző.

A desszertről sem feledkeztek meg a szervezők, ugyanis a Palacsintapalota elnevezésű sátorban az Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjai fiatalokkal együtt nagyüzemben készítették a finomabbnál finomabb palacsintákat.

– A jó palacsintának az a titka, hogy nagyon szeressék. A jó arányok a fontosak. Kínáljuk: házi eperlekvárral, meggydzsemmel, szilvalekvárral, de túrósan is sokan szeretik. Például nálunk a gyerekek, az unokáim a kakaós palacsintát is szeretik – avatott be minket a palacsintakészítésbe Nagy Sándorné Kiss Katalin, a nyugdíjas klub tagja.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!