HAON - Kultúra

2018.04.14. 14:36

Amikor az óvoda, iskola, könyvtár „verselt” együtt

Hajdúsámson - Április 11-én, József Attila születésének évfordulóján a költészet előtt tisztelgett Hajdúsámson.

Hajdúsámson - Április 11-én, József Attila születésének évfordulóján a költészet előtt tisztelgett Hajdúsámson.

A jeles napon a város intézményeiben elmaradhatatlan a megemlékezés, kicsik és nagyok együtt emlékeznek a magyar költészet napjára.

Az Eszterlánc Óvoda hagyományt teremtve második alkalommal rendezte meg a Versmondó napot. 32 óvodás készült szebbnél szebb versekkel, szereplésükért ajándékot és emléklapot kaptak, melyeket Dandé Lászlóné alpolgármester adott át.

A Csapókerti Általános Iskola Hajdúsámsoni Tagintézményben a tanulók egész nap verseket szavaltak, a felső tagozatosok irodalmi vetélkedőn is megmérették tudásukat.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI versíró pályázatot hirdetett alsó és felső tagozatban, melynek témája „Milyen egy jó hangulatú óra nem Pötyi nénivel, hanem valaki mással?”, továbbá vers­mondó- és versfelismerő versenyt tartottak. Érdekes feladat volt a versidézetek elhelyezése az iskola több pontján.

Teleragasztották a központot

A hajdúsámsoni Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Muzeális Intézmény idén másodjára csatlakozott a Magyar Költészet Napja alkalmából meghirdetett „Posztolj verset az utcára” elnevezésű országos felhíváshoz. Az intézmény munkatársai Hajdúsámson központját ragasztották tele költeményekkel.

A jeles naphoz kapcsolódóan április 16-án, hétfőn a Bihari Múzeum Arany János balladaköltészetét feldolgozó „Gyertek elő, szép regém van” című időszaki vándorkiállításának megnyitóján lehetnek ott a sámsoniak a városi könyvtárban.

- Dandé Melinda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!