HAON - Kultúra

2018.04.09. 08:10

A diós torta ízlett a legjobban

Nyíradony - Süteményfesztivált tartott a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete március végén.

Nyíradony - Süteményfesztivált tartott a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete március végén.

Az 1980-ban alakult egyesület tagjai a megye területén élő mozgáskorlátozottakat fogja össze, s taglétszáma meghaladja a 12 ezret. Szécsényi Lajos, az egyesület elnöke elmondta, éppen 10 éve volt az első sütemény-fesztiváljuk Bakonszegen: – Úgy tapasztaltuk, a gasztronómia az, amivel igazán meg lehet mozgatni az embereket, s a tagok is örülnek, hogy bemutathatják az általuk készített finomságokat. Másrészt, egybekötjük a versenyt szórakoztató programokkal. Helyi csoportok és szervezetünk tagjai színesítik ezeket a rendezvényeket.

Szécsényi Lajos és Nyíradony polgármestere, Kondásné Erdei Mária köszöntötte a megjelenteket. Számos megyei település műsorszámokkal jelent meg. A kétórás műsor után a sütemények készítőit díjazták: 3 tortát, 24 édes és 7 sós süteményt kóstolhattak meg a zsűri tagjai, aztán mindenki ehetett a finomságokból. Torta kategóriában Varga Lászlóné diótortája nyert, édes sütemények közül Kozma Lászlóné Duna-hullámja, a sós sütemények közül Pataki Imréné kapros sörkiflije ízlett a legjobban a zsűrinek.

- Tulipán Csilla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!