HAON - Kultúra

2018.03.15. 14:56

Szabadság nélkül nem lehet teljes az élet

Hajdúböszörmény - A 170 évvel ezelőtti történéseket a ma emberének példaként állította a szónok.

Hajdúböszörmény - A 170 évvel ezelőtti történéseket a ma emberének példaként állította a szónok.

Ünnepi istentisztelettel kezdődött az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra 170.évfordulójára való emlékezés március 15-én, a Bocskai téri templomban. Loment Péter lelkipásztor hirdette az igét Bírák könyvének 6. fejezetéből. Ezt követően a Városi Ifjúsági Fúvószenekar várta az érdeklődőket a Bocskai téren. A művelődési központban Sőrés István alpolgármester emlékezett: Elmondta, az ünnepek közül ez az, amelyik minden magyart a legjobban megérint, éljen bárhol a világban. A 170 esztendővel ezelőtti történéseket példaként állítva, elmondta: az összefogásra ma is nagy szükség lenne, mert külső és belső veszély egyaránt fenyegeti az országot. – Szabadság nélkül nem lehet teljes az élet – fogalmazott Sőrés István.

„Üdvez légy születésed napján magyar szabadság!” címmel a Baltazár Dezső Református Általános Iskola tanulói adtak műsort. Ezt követően az egybegyűltek a Bocskai Néptáncegyüttes vezetésével átsétáltak az Ady térre, ahol koszorút helyeztek el a 17. Bocskai Huszárezred szobránál.

Gargya Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!