HAON - Kultúra

2018.02.08. 14:41

Sok fellépést kívánnak maguknak a pocsaji nyugdíjasok

Pocsaj - Több éves múltra tekint vissza a pocsaji Nem Csak a Húszéveseké a Világ Nyugdíjas Klub.

Pocsaj - Több éves múltra tekint vissza a pocsaji Nem Csak a Húszéveseké a Világ Nyugdíjas Klub.

Az 1996-ban alakult csoport évei, évtizedei tevékenyen telnek. Drilla Józsefné klubvezetőtól tudjuk, hogy az alakulásukkor 42 fős tagságuk az elköltözés, kiöregedés miatt csökkent, így napjainkban 24 aktív tagja van a közösségnek. Azt mondják önmagukról, hogy összetartó csapat, hiszen minden fellépésre, szereplésre együtt mennek.

Drilla Józsefné | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Vasárnaponként gyűlnek össze az idősek otthonában bő két órányi időre. Általában beszélgetnek, ha éppen nem készülnek valamilyen rendezvényre. Ha pedig igen, akkor hétköznap még két alkalommal próbálnak is a teleházban.

Rengeteg program

Aktívnak mondanak bennünket, és mi is annak érezzük magunkat"

– hangsúlyozta Drilláné Erzsike néni. A falu minden rendezvényén fellépünk, az alkalomhoz illő népdalokkal, versekkel, prózákkal, jelenetekkel. A különböző települések testvérklubjainak rendezvényei más és más néven fut, a miénk a „Tavaszváró Nyugdíjas Fesztivál”, ezeken természetesen ott vagyunk. Minden hónapban más település rendezvényén veszünk részt. Jó kapcsolatot ápolunk a szomszédos településekkel. Kölcsönösen látogatjuk egymás eseményeit – csigacsináló, vőfélytalálkozó, idősek napja, kenyérszentelő…

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A klubtagok nem csak a próbákon találkoznak: kaphatóak egy-egy közös főzésre, szalonnasütésre, mi töb, kirándulást is szerveznek, nyáron fürdőzést, tavaly például Ópusztaszeren voltak, nemrég Nagyszalontán, a magyar anyák napja ünnepén. A települési önkormányzat segíti őket, főleg a busszal, az utazásban.

Jó egészségben

– Bármilyen programunk van, sokat beszélgetünk, és az ének a nagy úr náluk, ezt mindenki szereti, ez egy összekötő kapocs közöttük – folytatja a klubvezető. – Népdalcsokrokat tanulunk, többnyire ezekkel lépünk fel. Vannak versmondók, szólóénekesek is közöttünk, de leginkább a közös éneklés tart össze bennünket. Terveink is vannak: szeretnénk továbbra is jó egészségben és jókedvben tölteni napjainkat, és sok-sok közös fellépést magunknak.

HBN– Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!