HAON - Kultúra

2018.01.03. 16:52

„Minden szabad nékem, de nem minden használ…”

Bagamér - Egész napos konferenciát rendezett a Bagaméri Roma Hagyományőrző és Kulturális Egyesület Balog Kálmán elnök szervezésében december 30-án.

Bagamér - Egész napos konferenciát rendezett a Bagaméri Roma Hagyományőrző és Kulturális Egyesület Balog Kálmán elnök szervezésében december 30-án.

Az egykori malom és tsz udvarán, illetve kiszolgáló épületeiben működő Reménység Gyülekezet lelkipásztora, Kárpáti Béla nyitotta meg az alkalmat, utalva a közösség létszámban és lelkiségben való hullámzására.

Az egyesület vezetője előadásában emlékezett csaknem húsz évvel ezelőtti megalakulásukra. A jelen időre pedig hatékony és színvonalasabb működést kívánt a társaságnak, összefogva a településen működő roma keresztyén közösségekkel. Mint elhangzott, folyamatosan igyekeznek javítani a roma családok, a felnövekvő nemzedék életminőségén. E cél eléréséért, mint eddig is, rendszeresen tartanának a mostanihoz hasonló rendezvényeket.

Az ünnepélyes alkalmon hajdúhadházi roma hívők énekes-zenés csoportja adott műsort. Nem maradhatott el az ebédre felszolgált ízletes babgulyás sem, a legifjabbak pedig gyermekfoglalkozáson vehettek részt.

Minden szabad nékem, de nem minden használ…”

Ez az előadóteremben kifüggesztett, Pál apostoltól idézett jelige jól összefoglalja azt a jelenséget, hogy korunk világában sok irányból szabadon áradhat felénk a „testi-lelki romboló hatások hullámverése”… Ilyen „környezeti ártalmakkal” szemben is hasznosnak bizonyult a mostani konferencia, illetve a tervezett hasonló alkalmak sora.

HBN – Szász Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!