HAON - Jegyzet

2013.01.04. 07:53

Jegyzet: A csapból is ez folyik

Ha valóban annyira aggódna a mélyen tisztelt EU a polgárai egészségéért, mint amennyire az ebből az agyonszigorított arzénes ivóvíz-mizériából tűnik, akkor minimum elzárnák a csapokat. Fabók Ágnes jegyzete

Ha valóban annyira aggódna a mélyen tisztelt EU a polgárai egészségéért, mint amennyire az ebből az agyonszigorított arzénes ivóvíz-mizériából tűnik, akkor minimum elzárnák a csapokat. Fabók Ágnes jegyzeteDe nem teszik, mert tudják, hogy eltúlzott lenne. A rendeletet mégis meghozták, s így nem kevés pénzt elköltetnek az országgal vízminőség-javító beruházásokra. A fedezet egy részét ugyan ők adják, de így legalább lesz mire visszamutogatniuk egy-egy költségvetési tárgyaláson: nélkülünk még egészséges vizetek se lenne. - Ezt így köszönjük, nem kérjük! - mondanánk, ha tehetnénk, de nyelünk, most épp lajtoskocsikban szállított vizet, aminek garantáltan 10 mikrogramm/liter alatti az arzéntartalma.

De most őszintén? Valóban akkora kockázatot jelent, ha az a mennyiség 12-15 mikrogramm?! Korábban – még a most tovább szigorított 20-as korlát előtt – 50 volt a bűvös határ. Dédanyáink meg még azt se tudták, mit isznak, mégis volt köztük olyan, aki megérte a 100-at.

Szó szerint milliárdok folynak majd el csaknem szükségtelen fejlesztésekre. Olyan pénzek, amikből akár értelmes beruházások is megvalósulhatnának, mindenki örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!