HAON - Jegyzet

2007.12.14. 10:01

Akiknek méltán „jött be” az élet

<p>Jólesően olvastam a salakmotorokat szerelő Baráth Lajos, alias Luigi karrierjének történetét. A családi ház garázsa műhellyé nőtte ki magát, aztán a világbajnoki csapat következett. Igazi sikertörténet az övé.<BR /><STRONG>Szabó Judit jegyzete</STRONG></p>

Kapásból ketten jutottak eszembe, akik – bár nem Magyarországon, de – megcsinálták a szerencséjüket: egyikük neve nem pusztán az autóverseny szerelmeseinek ismerős, ő Michael Schumacher.

Édesanyja egy talponálló büfét vezetett, apja kőművesként dolgozott, és másodállásban a németországi Kerpen gokartpályáján dolgozott felügyelőként. Michael négyévesen kapta első gokartját, ettől kezdve pedig nem volt megállás. Végigjárta a ranglétra fokait a királykategóriáig, hogy aztán számos rekordot tudhasson magáénak: ő nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, ő érte el a legtöbb pole pozíciót és versenyben futott leggyorsabb kört, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában.

A szerencse másik nagynevű fia a sokak által jól ismert Bill Gates. Az amerikai üzletember Microsoft nevű cége az 1970-es évek közepén indult; elsősorban kisgépekre árultak értelmezőket és fordítókat.

Gates 1995-re a világ leggazdagabb embere lett, és egészen 2006-ig őrizte is pozícióját. De nekünk sincs okunk szégyenkezni, számos hazánk fia – Talmácsi Gábor, Polgár Judit, a fogathajtó Lázár fivérek és még sorolhatnánk, hiszen van kiket – futott be sikeres életpályát.

Kitartásuknak, szorgalmuknak, rugalmasságuknak köszönhetik, az életük a hivatásuk. A sikeres emberek titka talán abban is rejlik, ha valaha elestek, akkor felálltak, és ha nem is ment könnyen, de tovább tudtak lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!