HAON - Autó

2018.09.19. 15:28

A Lexus nem felesleges luxus

<p class="xxmsonormal"><strong>A debreceni Road Service-ben mutatták be a Lexus két legújabb modelljét, az UX250-et és az ES300-at.</strong>

A debreceni Road Service-ben mutatták be a Lexus két legújabb modelljét, az UX250-et és az ES300-at.

Az LS400 szedán 1989-es bemutatása óta a Lexus kimagasló minőségű és kifinomult luxusautók szinonimájává vált. A Lexus nem felesleges luxus, hanem egy átgondolt mérnöki innovációt, egy tradíciót folyamatosan szeme előtt tartó termék, ami tényleg vigyáz ránk, nem csak azért mert biztonságos és megbízható, hanem azért is, mert hibrid. 2004-ben született meg az első hibrid gyártású prémium modell, ma már a Lexus gépkocsik több mint 90 százalékában hibrid hajtás található, ahogyan az új modellekben is.

Elegancia, sugárzó biztonság, innováció, halk környezetkímélő üzemmód – ezekkel a szavakkal jellemezte Illés-Tóth Kálmán, a Road Service Kft. egyik tulajdonosa a Lexus autókat. Az új modelleket Nagy Sándor műsorvezető és Borsi Gergő autóversenyző mutatta be, a leleplezésben pedig Radics Gigi is szerepet kapott, akit születésnapján egy új Lexusszal leptek meg.

Az új prémium autók

Az új Lexus ES 300h alacsonyabb, szélesebb és karcsúbb, mit elődjei. A dinamikus látványt nagyméretű, 19 colos könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé. Az autó orr részét a Lexus jellegzetes hűtőrácsa uralja, amit tripla LED-es, gyönyörűen kidogozott fényszórók kereteznek. Az új szedán a kupés tetővonal ellenére is kategória első méretű lábteret és tágas utasteret kínál.

A Lexus ES 300h élvezetesen és dinamikusan vezethető, kényelmes és csendes a hosszú utakon.

Az új modell gyártása 2018 októberében kezdődik, a tesztautók decemberben érkeznek.

Lexus ES300

Lexus UX 250h öntöltő hibrid hajtása észrevétlenül kombinálja a benzinmotor és az elektromotor erejét, így az autó magabiztosan gyorsul, mégis rendkívül takarékosan és csekély károsanyag-kibocsátással működik. A tervezők egészen új módon tekintettek a crossover kategóriára, az utastér kialakítása igen izgalmas, a dizájn eltörli a kint és a bent közti határt. Az UX kimagaslóan agilis és könnyen irányítható, még az éles kanyarokban és a rossz utakon is élvezetesen stabil marad. Az átgondoltan elhelyezett hangelnyelő anyagoknak köszönhetően az UX még nagy sebesség mellett is lenyűgözően csendesen suhan.

Az új modell gyártása 2019 januárjában indul, a tesztautók pedig 2019 márciusára készülnek el.

Lexus UX250

Mindkét modell esetében igen széles paletta áll rendelkezésre az utastér kialakítását és a színeket illetően, több mint tíz színben lesznek elérhetőek az autók.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!