Érdemes „rápörögni” február első hétvégéjére!

Érdemes „rápörögni” február első hétvégéjére!
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – Szeretnétek tudni, milyen zenei programok várnak rátok az elkövetkező napokban? Íme néhány remek koncert – így például a Supernem zenekaré; a csapat február 2-án 18 órától ad koncertet a hajdúszoboszlói Rock Caféban. A banda egy magyar rock/punk rock együttes, 2002-ben alapította Papp Szabolcs énekes/basszusgitáros, Pulius Tibor gitáros és Mózsik Imre dobos (őt 2016-ban, 15 év után Nagy Dávid váltotta).


Február 1., péntek

18 óra: Rocksuli-félévzáró, 1. nap

A 30. tanévét ünnepelő Rocksuli félévzáró koncertjének első napján a KIES zenekar lesz a vendég. A KIES 2015 márciusában alakult több, jelenleg is aktív, valamint időközben földbe állt zenekar (Stubborn, The Carrion Crow, Mad Dolls, Black Sound) tagjaiból. Ez a csapat fejébe vette, hogy szívükhöz közel álló, minőségi és egyben pofátlan rockzenével fogja letarolni az emberek arcát. A produkciót egy kislemez formájában – Ez még csak a kezdet címen – meg is jelentették 2015 júliusában – olvasható a banda hivatalos honlapján. 2015 őszén turnéra indultak a Fish! társaságában, a körutat folytattak 2016 tavaszán is. Másodikok lettek a Talentométer tehetségkutató pop/rock kategóriájában, valamint megnyerték a Gumizsiráf legjobb klipért járó díját, a „Nem a világ vége” című számukért.

20 óra: Diktátor 33’ – Rock Cafe (Hajdúszoboszló)

A Diktátor zenekar 1986 óta létezik. Sajátos stílusuk a hard rock és a klasszikus heavy metal keveréke, illetve punkos és népzenei elemek is fellelhetők zenéjükben. Szerzeményeik szövegeiben és üzeneteiben az örök érvényű igazságok mélyebb, elvontabb ábrázolásával párhuzamosan olykor naturálisan és közérthetően igyekeznek kifejezni a mindennapok gondjait, örömeit – olvasható a közösségi oldalon. Az alapító Derzsi Vezér gitáros-énekes mellett Samu Vezér basszer és Laci Vezér dobos által alkotott trió mindmáig aktív. Eddig 11 hanghordozójuk jelent meg, az utóbbiak 2009 nyarán Hét vezér, illetve 2010-ben Diktátor-balladák címmel, a Rockinform újság mellékleteként, 9 ezer példányban. Több videóklipjük van, ezek megtalálhatóak a megjelent CD-ken és az interneten. Az elmúlt két és fél évtizedben játszottak már számtalan nagyobb rockfesztiválon, és rengeteg kis vidéki klubbulit csináltak, továbbá felléptek még Felvidéken, Erdélyben és Ukrajnában.

21 óra: The Golden Sheep – jazz duó – Incognito Club

A duó tagjai, Vadász Gellért és Riccardo Trombini a Liszt Ferenc-akadémia hallgatóiként ismerték meg egymást és lettek barátok 2018 októberében. Vadász Gellért (altszaxofon, fuvola, EWI) Elek István és Borbély Mihály tanítványa, több budapesti jazz- és popegyüttes tagja. Riccardo Trombini (elektromos gitár) 2018 nyarán végzett a Francesco Venezze Konzervatóriumban (Rovigo, Olaszország) Roberto Cecchetto, Marco Tamburini, Massimo Morganti és Stefano Paolini tanítványaként. Zenészként és dalszerzőként több formációban is feltűnik, pléldául a Páprico zenekarban.

Február 2., szombat

18 óra: Rocksuli-félévzáró, 2. nap

A 30. tanévét ünnepelő Rocksuli félévzáró koncertjének második napjának vendége az Ocho Macho zenekar. Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el másképp, Maskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy, a Kőszeg–Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak, és már bejárták országunk minden részét. Mint az a bemutatkozásukban olvasható, az Ocho Macho 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika –, neve pedig spanyolul annyit tesz: „nyolc hím” (a fordítás egyébként bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne). A 16 éves, kétszeresen platina- és aranylemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője, de nem csak azoké. Falunap? Lecsófesztivál? Pálinkaünnep? Bornapok? – ha jó bulinak ígérkezik, akkor ők a hangulatfelelősök! Hitvallásuk: Élő zenét és koncerteket mindenkinek! – ez az, amiért a srácok hangszert ragadtak.

20 óra: Dharma és The Fleet Street – Incognito

Dharma: A modern női énekes metált játszó Dharma 2007 elején alakult. 3 nagylemezzel és 3 EP-vel rendelkeznek, számtalan hazai koncert és fesztivál után nemzetközi vizekre is kijutottak, két francia klubturné mellett felléphettek a cseh Made Of Metal nagyszínpadán is. A tíz dalt tartalmazó, Substance című új lemezük 2018 februárjában jelent meg a HammerWorld CD-mellékleteként, tehát még egészen friss és ropogós. The Fleet Street: A zenekar „keleti import metal”-ként határozza meg zenéjüket, kikerülve, a stílus megadásának kötelezettségét. Rengeteg fesztivál és tehetségkutató, egy demófelvétel (Chaos From My Mind EP), valamint klipforgatás és egy nagyobb szünet után tagcserékkel, ráncfelvarrva térnek vissza.

23 óra: Base Attack – Base Club (Piac utca 28.)

Nem kisebb bulival vágnak bele a februárba, mint a Base Attack partisorozat soron következő állomásával. Ott lesznek a Truesounds fenegyerekei, Peter Makto és Gregory S személyében, valamint a BeMassive records oszlopos tagja, Metha is náluk csapatja majd a technót! Természetesen a házigazda Dj. Németi is tartogat pár libabőrös zenei ritkaságot az est folyamán.Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés