Hajdúszoboszló hírei

2018.11.19. 17:12

SzakmaTúra-Centrumban a Jövő(d)!

Hajdúszoboszló - A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállítást szervezett az Európai Szakképzési Hét alkalmából.

Hajdúszoboszló - A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállítást szervezett az Európai Szakképzési Hét alkalmából.

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy vonzóbbá tegye a szakoktatást és szakképzést. A 47 országban, 1551 programmal zajló eseménysorozathoz kapcsolódott a Berettyóújfalui SZC „SzakmaTúra-Centrumban a Jövő(d)!” elnevezésű, pályaorientációs nyílt napja, mely Hajdúszoboszlón, a városi Sportházban kapott helyet a BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezésében.

A szakképzést bemutató kiállítást hagyományteremtő szándékkal indította útjára a BSZC 2017-ben, azzal az elképzeléssel, hogy minden évben más helyszínen, más tagintézmény köszönthesse megkülönböztetett figyelemmel a pályaválasztás előtt álló hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat, szüleiket, illetve az általános iskolákból érkező, kíváncsi tanulócsoportokat és kísérőiket.

Pelyhéné Bartha Irén főigazgató nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a szakképzés ma a dinamikusan fejlődő gazdaság ütemét követő, biztos egzisztenciát nyújtó képzési forma. A szakgimnáziumot végző technikusok például mérnökképzésben, vagy a munka világában egyaránt megállják a helyüket. Hozzátette, hogy sok hasonló kiállításon, nyitott kapuk napján, tematikus rendezvényen találkozhatnak a leendő középiskolások a leendő középfokú oktatási intézményekkel.

A nyitóbeszédet követően színpadi produkciók színes kavalkádját mutatták be a 13 tagintézményben tanuló diákok, leendő szakmájukban rejlő szépségekre, vagy éppen kihívásokra irányítva a figyelmes közönség tekintetét. Az érdeklődők láthattak divatbemutatót, munkaruházati, illetve, kézzel készített textiltermékekből egyaránt. Az egészségügyis lányok újraélesztési technikákat tanítottak, míg a rendészek önvédelmi fogásokkal, intézkedéstaktikai műveletek végrehajtásával és látványos töréstechnikai bemutatókkal népszerűsítették választott szakmájukat. Művészeti élményben is részesültek a látogatók, hiszen reneszánsz muzsika, énekelőadás és egy csodálatos gitárszóló emelte ünnepivé hangulatot, a mozogni vágyók pedig a sport-tagozatos diákokkal zumbázva lazíthatták el izmaikat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!