Hajdúszoboszló hírei

2018.09.14. 18:28

Az év polgármesterét köszöntötték Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - Idén a fürdőváros adott otthont a Városi Polgármesterek Randevújának.

Hajdúszoboszló - Idén a fürdőváros adott otthont a Városi Polgármesterek Randevújának.

  • Dr. Molnár Attila, Komárom településvezetője kapta az „Év polgármestere” elismerést pénteken, a hajdúszoboszlói Aqua Palace Konferencia központban rendezett találkozón.
  • A legjobb alpolgármester díját Budapest XIII. kerületének képviselője, Holopné Schramek Kornélia vehette át, míg a „A legjobb jegyző” a karcagi Rózsa Sándor György lett.
  • A díjazottakat köszöntő dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta: a szakmájukban és a közösségépítésben elért sikerek tették méltóvá őket az elismerésre. Hozzátette: a közösség és az értékek létrehozása, képviselése kulcsfontosságú a települések életében.
  • Immár régi hagyomány szerint, idén is találkoztak Magyarország városainak polgármesterei, ezúttal Hajdúszoboszlón, szeptember 14-én. A rendezvény Pintér Sándor belügyminiszter védnöksége alatt zajlott, s átadták a legjobb településvezetőknek járó díjakat.

    A zsúfolásig telt Aqua Palace konferenciaközpontban néhányan megjelentek az előző év díjazottjai közül is. A résztvevők a gyógyturizmussal kapcsolatos aktualitásokról is hallhattak előadást a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezérigazgatójától, Czeglédi Gyulától.

    Hajdúszoboszló számára ünneplésre adott okot az idei strandszezon, amely rekordmennyiségű strandlátogatót vonzott a fürdővárosba”

    – osztotta meg az igazgató.

    A rendezvényen a belügyminisztert képviselő dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „2018 díjazottjai nem véletlenül kapták meg az elismerést. A szakmájukban és a közösségépítésben elért sikerek tették méltóvá őket az ünneplésre. A közösség és az értékek létrehozása, képviselete kulcsfontosságú a települések életében”.

    A legjobb polgármesternek járó elismerést a komáromi városatya, dr. Molnár Attila vihette haza, aki kitartó munkájával 1990 óta szolgálja a karcagi közösséget – mutatta be őt a díjakat átadó Dukai Miklós.

    A legjobb alpolgármester díját Budapest XIII. kerületének képviselője, Holopné Schramek Kornélia vehette át, a dinamikusan fejlődő városrészért tett közösségfejlesztő tevékenységéért. Mint a helyettes államtitkár hozzátette, az alpolgármester külön tiszteletet érdemel, mivel nőként, család mellett magas színvonalon és nagy szorgalommal építette a budapesti XIII. kerületet.

    „A legjobb jegyző” címet ebben az évben Rózsa Sándor György karcagi jegyző kapta meg. Dukai Miklós úgy fogalmazott: nem létezik sikeres polgármester, sem alpolgármester sikeres jegyző nélkül, hiszen a szervezeti kultúrát fejlesztő készséggel kell rendelkeznie, ami a XXI. században komoly kihívás. A Magyarországon 1990-ben újraalakult önkormányzatiság a legkisebb közösségeket hivatott kiszolgálni – hangsúlyozta.

    Fentiek mellett az év Utazó Nagykövete elismerést vehetett át Sarkad polgármestere, dr. Mokán István, aki az elmúlt huszonnégy évben megrendezett minden Városi Polgármesterek Randevúján részt vett, ezért az osztrák Heiligenblutba kapott meghívást a városvezetői díjakat megalapító Szféra Európa Kft. ügyvezetőjétől.

    SZD

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!