Hajdúszoboszló hírei

2018.01.13. 13:18

Piknikezők kedvence lehet Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló - Szabadidőparkot alakít ki az önkormányzat a fürdő közelében, a Hajdú Camping egy részén.

Hajdúszoboszló - Szabadidőparkot alakít ki az önkormányzat a fürdő közelében, a Hajdú Camping egy részén.

A beruházásról dr. Sóvágó László polgármester elmondta: a területen rámpákkal, akadályokkal ellátott görkorcsolya- és BMX- pályákat hoznak létre (előbbi csaknem 400 méter hosszú lesz). A gördeszkások Böszörményi úti extrém sportpályáját (korszerűsítve és kibővítve) is oda telepítik át. Épül a parkban kis méretű, műanyag borítású focipálya, 800 méter hosszú, műanyag burkolatú futópálya, piknikezőhely, új parkolók, és felújítják az ottani épületet. A gyerekeknek mászóvárral, mászófallal is felszerelt, különleges játszóteret alakítanak ki. A bontáskor a fákat meghagyják. Az önkormányzati forrásból, 340 millió forintért megvalósuló beruházásra közbeszerzési eljárást írtak ki.

Ennek eredményétől függően egy vagy két ütemben valósul meg a szabadidőpark, melynek első ütemét nyár elejéig adnák át. A hajdúszoboszlói városvezető tudomása szerint a Tiszán innen, ilyen jellegű szabadidőpark még nem létezik.

- HBN–OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!