Hajdúszoboszló hírei

2012.07.20. 07:20

Jobbra fordult a hajdú-bihari fürdők sorsa

Debrecen - A tavalyi rossz idő és veszteség után az idén kánikula és gyarapodás jellemzi a főszezont.

Debrecen - A tavalyi rossz idő és veszteség után az idén kánikula és gyarapodás jellemzi a főszezont.

Az előző két év hűvös, csapadékos nyarai a kedvezményözönök és a vendégcsalogató programáradat ellenére jelentős bevételkiesést jelentettek az ország fürdőinek. Késve jött a kánikula: az igazi főszezonnak számító július viszontagságai után a napfényes augusztus sem kompenzálta a strandokat, büféseket és a szabadságukat kivett látogatókat. A 2012-es évben azonban hamar beköszöntött a strandidő, a híradások megteltek a hőségriasztás és a melegrekord zöngéivel, a megye fürdői pedig a felüdülni vágyó tömegekkel. Utánajártunk, mekkora változást hozott a látogatottságot és a bevételt tekintve az idei forró július.

Mérhető gyarapodás

A hajdúszoboszlói Hungarospa Strand– és Gyógyfürdőt a hozzá tartozó csúszdaparkkal és élményfürdővel kontinensünk legnagyobb fürdőkomplexumaként tartják számon. Az idei szezonban az elmúlt évek azonos időszakához képest 4-5 százalékos emelkedést hozott a kánikula az intézmény számára. Hozzá kell tenni, a 2010-ben átadott AquaPalace fedett élményfürdő az esősebb napokban is vonzotta a látogatókat.

Pócsi Imre, a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő igazgatója elmondta, 30 fokos hőmérséklet felett már nincs okuk panaszra, az idei hőség pedig körülbelül 40 százalékos gyarapodást jelentett a látogatottságot illetően. Mészáros László, a Polgári Strandfürdő vezetője is hasonló arányú növekedésről tájékoztatta lapunkat. - Az elmúlt esztendő azonos időszakához képest a vendégek száma több, mint 30 százalékos emelkedést mutat, köszönhetően a júliusi kánikulának is, ami a bevételek közel 40 százalékos növekedését is eredményezte – tudtuk meg. Hozzáfűzte, hogy a bevételek növekedésében szerepet játszik az idei évben minimális, inflációt követő belépőjegyár-emelés is. Az új szolgáltatásokat kínáló berettyóújfalui Bihar Termálliget ügyvezető igazgatója, Bodnár Sándor, a tavalyi időszakhoz képest 10-15%-os emelkedésről számol be.

A felüdülés ára

Kíváncsiak lettünk, egy négytagú család egy napi belépőjegy megváltásával hány forinttal járul hozzá a megyei fürdőhelyek forgalmához. Ezúttal kifejezetten az alapokra szorítkozunk: kimaradnak az élmény- és csúszdaparkok tarifái, valamint a speciális szolgáltatások, parkolás és étkezés költségei, de a helyieknek szóló kedvezmények is. A legdrágább helyen 6600 forintért, legolcsóbban 1600 forintért lépheti át egy átlagos család a fürdő kapuját, a legtöbb megyei strandon két felnőtt és két gyerek 3600 forint körüli áron válthat belépőt.

HBN–HK

Megkérdeztük: Mely strandolási lehetőségeket kedveli leginkább?

- A strandolás híve vagyok, a nyári melegben szívesen járok fürdőzni, napozni, de a csúszdaparkot is kipróbáltam már. Sokan drágállják a strandokat, de az egész napos szórakozásért megéri – mondta Nagy Réka. 

- Gyakran utazunk tengerpartra a családommal. A végtelenség, szabadság és a különleges látvány nagyobb kedvencem, mint a strand – osztotta meg lapunkkal Homenik Dóra.

Asbóth Balázs a természetes környezetet részesíti előnyben – Nekem csak az a fontos, hogy tiszta legyen a víz és a part. Nagyobb élmény, mint a drága fürdők – tette hozzá.

- Nemrég voltunk a Balatonon. Sokan voltak, de mégsem volt akkora zsúfoltság, mint a strandokon, emiatt sokkal higiénikusabb – válaszolt Győrfi Tímea.

- Idén nem sokat voltam fürdőben, de jól esne egy kis kikapcsolódás. Inkább a csendes pihenést, napozást választom, mint a vízi kalandokat – mondta Takács Erika.

- Az olyan strandokat szeretem, ahol a család minden tagjára gondolnak. Legyen kiépített sok medencével, étteremmel, játszótérrel – vélekedett Somogyi Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!