Közlekedési táblákat döntött ki egy ittas fiatal Hajdúsámsonban

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Pixabay
Hajdúsámson – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmény miatt emelt vádat.

A 17 éves vádlott 2017. július 8-án az esti órákban barátaival szórakozott és italozott, majd hajnali 2 óra körül hazafelé indult.

A részeg fiatal az egyik útkereszteződésben hirtelen ötlettől vezérelve megragadta és kézzel a földre döntötte az ott elhelyezett két közlekedési táblát tartó oszlopot. A kidöntött oszlop a közút egyik forgalmi sávját részben elfoglalta.

Röviddel ezt követően arra haladt egy személygépkocsi. A jármű vezetője az útra döntött jelzőtáblákat csak úgy tudta kikerülni, hogy áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba.

A vádlott közben tovább gyalogolt a település utcáin, majd a polgármesteri hivatal épületénél belekapaszkodott az ablakpárkányra helyezett virágládába és azt a földre rántotta.

A vádlott a közlekedési táblák kidöntésével a közúton akadályt létesített, ezzel az úttesten és a kerékpárúton haladó járművek vezetőinek és utasainak az életét és testi épségét veszélyeztette.

A fiatalkorú a virágláda lerántásával olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A vádlott cselekményével kárt nem okozott, a helyszínre érkező rendőrjárőrök az oszlopot visszaállították eredeti állapotába, a virágládát pedig visszatették a polgármesteri hivatal ablakába.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. Vádiratában próbára bocsátásra tett indítványt azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.Hajdúsámson.
HAON.HU


hirdetés