Koszorúzás

2021.04.27. 09:36

Hajdúsámsonban az I. és II. világháború áldozataira emlékeztek

A járványügyi helyzet miatt elmaradt az ünnepi istentisztelet.

Forrás: Dandé Melinda

A településen született vitéz Bakó István ejtőernyős alezredes kezdeményezésére a város 1995. óta minden év április utolsó vasárnapján koszorúzást tart a Világháborús Emlékműnél. Az ünnepség egyaránt szól Hajdúsámson I. és II. világháború katonai és polgári áldozatainak.

Idén a járványügyi helyzet miatt elmaradt az ünnepi istentisztelet a református templomban, csak szűk körben emlékeztek.

Tavaly vitéz Bakó István születésének 100. évfordulója állt az összejövetel középpontjában, míg az idén, ahogy annak idején az ejtőernyős alezredes nevezte 1941, április 12-ét, a második születésnapjára emlékeztek, ugyanis azon a napon volt az egyik bevetés túlélője. Ennek pedig ebben az évben van a 80. évfordulója. A város nevében az emlékműnél csendes főhajtással helyezett el koszorút és virágot Antal Szabolcs polgármester és a kulturális intézmény vezetője Tarné Hajdú Judittal.

DM

Borítókép: Csendes főhajtással emlékezett Antal Szabolcs polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!