Hadházon is a Soros-terv volt a téma

Akt.:
A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a témája annak a lakossági fórumnak Hajdúhadházon, melyen Varga Mihály miniszter és Tasó László államtitkár vett részt
A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a témája annak a lakossági fórumnak Hajdúhadházon, melyen Varga Mihály miniszter és Tasó László államtitkár vett részt - © Fotó: Molnár Péter
Hajdúhadház – A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországnak nincs szüksége a bevándorlók tömegére.

– Azok az európai országok, amelyeknek korábban voltak gyarmatai, egészen más válaszokat adtak a 2015-ben kezdődött tömeges bevándorlásra, mint azok, amelyeknek nem voltak ilyen területeik. Az egykori gyarmattartók többnyire a befogadás mellett döntöttek, nekünk viszont meg kell védenünk keresztény értékeinket – jelentette ki Tasó László államtitkár csütörtök este a hajdúhadházi városháza zsúfolásig megtelt nagytermében, a Soros-terv elutasításának fontosságáról tartott lakossági fórum elején.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

– A tömeges migrációra Európa egyelőre nem túl jó válaszokat ad – tette hozzá a rendezvény fő szónoka, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Kiemelte, amikor 2004-ben csatlakoztunk az Európai Unióhoz, sok mindenről lemondtunk, de arról nem, hogy megválaszthassuk, kikkel akarunk együtt élni. Ehhez képest Soros György több cikkben kifejtette, hogy például az európai demográfiai- és munkaerőhiány-problémákat évi egymillió bevándorló betelepítésével kellene megoldani. Sajnos az unió vezetőinek többsége osztja ezt az álláspontot – egészítette ki mondandóját. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány következetesen elutasítja ezt, egészen más megoldási javaslataik vannak ezekre a problémákra. Varga Mihály szerint elsősorban azért van szükség az összefogásra, a Soros-terv nemzeti konzultáció keretében történő határozott elutasítására, mert félő, hogy erősödni fog a gazdasági bevándorlók nyomása.

HBN-OCs


Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu - Szinte teljes teltház előtt beszélt a miniszterhelyettes. – 2015-ben Nyugat-Európa nagy részén még álproblémának tartották a migrációt, melyről mára kiderült, hogy nagyon is valós és komoly gondról van szó – jelentette ki szerda este a berettyóújfalui művelődési házban, a Soros-t...Hajdúhadház.
HAON.HU


hirdetés